English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

TRANSILVANIA si MARAMURES

Ispita autenticului romanesc - Circuit turistic in Transilvania si Maramures
Durata: 7 zile / 6 nopti

Pentru cei indragostiti de Dracula, Transilvania le va oferi o ispita greu de refuzat, mai buna: legende intime despre sacrificii, povesti de viata si de moarte, istorii si lacase de cult, locuri linistite, altele aglomerate si calde, privelisti monumentale, aer racoros, iz medieval. Astfel, de la Transilvania, turistii vor primi mai mult decat asteapta de la cosciugul contelui vampir – autenticitate. Iar calea spre regasirea sau descoperirea originilor, a traditiilor romanesti, se incheaga cu adevarat mai departe, in Maramures. Aici, portul popular trece de la a fi un exponat in muzeu la cotidian in zilele de sarbatoare, iar graiul dulce, bucatele si credintele se transpun din albumele turistice in simple obiceiuri de peste zi.

Manastirile pictate din BUCOVINA

Jurnal de calatorie - circuit turistic la manastirile pictate din Bucovina
Durata: 6 zile / 5 nopti

Jurnalul calatorului surprinde momentul in care, parca de nicaieri, frumusetea marcanta a credintei i se arata. E vorba de credinta in bine, in frumos, in adevar si in calatoriile de care sufletul are nevoie din cand in cand pentru a se implini, pentru a se regasi. Turistic, Bucovina creaza asteptari – pe care calatoria la manastirile pictate ale Bucovinei le implineste pe de-a-ntregul. Aici, frumosul se indulceste cu fascinatia pentru creator. Albastrul acestor locuri este unic in lume. Iar linistea isi pierde din apasarea cotidiana, devenind balsam.

Turul orasului BUCURESTI

Bucuresti, epoca adolescentei - Turul orasului Bucuresti
Durata: Jumatate de zi

Capitala Romaniei, centrul cultural, economic si social al intregii tari, a fost infiintat cu mai mult de cinci sute de ani in urma. Si cu toate acestea, Bucurestiul cauta inca sa se defineasca in ochii locuitorilor si vizitatorilor, deopotriva. In anii '30, Bucurestiul a fost supranumit "Micul Paris" datorita bulevardelor sale strajuite de copaci, iar de atunci, orasul a cautat sa indeplineasca asteptari generate de acest "supranume". In prezent, Bucurestiul arata in sfarsit primele semne de curaj in a-si recunoaste autenticitatea. Nu prin comparatii, nu prin "imprumut", ci prin valorificarea propriilor caracteristici – pentru ca Bucurestiul este astazi adolescent.

Excursie de o zi la Sinaia

Excursie de o zi la Sinaia
Distanta: 120 km de Bucuresti

Natura, liniste, confort si intimitate. Toate sunt atribute ale statiunii montane Sinaia, de pe Valea Prahovei. Si toate sustin farmecul acestui loc pe care chiar din primele ore petrecute aici, turistul il poate simti ca fiindu-i familiar. La poalele muntilor Bucegi, pe platoul ce coboara spre Valea Prahovei, la o altitudine de 800-1000 m, Sinaia pare un oras locuit numai si numai de turisti, ermetic cu trairile sale, generos cu frumusetea naturala.

Sibiu - Sighisoara - Brasov

Panorama - circuit turistic Sibiu - Sighisoara - Brasov
Durata: 5 zile

Privirile fug de la un acoperis la altul, de la imaginea neclara a statuilor din centrul pietelor, la miscarile ritmice ale plimbarilor, la culorile pastelate si curiozitatea intuitiva de a studia ce se intampla dincolo de gardurile inalte, sasesti. Pentru ca ce au in comun Sibiul, Sighisoara si Brasovul sunt panoramele cu efecte terapeutice asupra sufletului. Dincolo de linistea, maretia si frumusetea oraselor, privirea panoramica asupra oraselor imaparte fiecarui turist un strop din visul la o cariera de fotograf.

Circuit turistic in jurul Sibiului

Din invataturile sasilor - circuit turistic in jurul Sibiului
Durata: 1 zi

In cetatile orasului medieval locuiau numai cei care contribuiau la bunastarea localitatii. Pielari, olari, pompieri, pietrari sau lacatusi – fiecare breasla avea in grija un turn de aparare, iar ceilalti erau exclusi sa traiasca in afara zidurilor cetatii. Asa era ordinea in Sibiul medieval.
Intre timp, stapanirile austriece si-au lasat amprenta asupra obiceiurilor si au schimbat radical mersul lucrurilor, in zeci de ani dulce-amarui in care sasii i-au adoptat pe romani, iar romanii pe sasi. Astfel ca Sibiul de azi il datoram in aceeasi masura sasilor: doar se vorbeste la fel de mult de Maria Tereza aici ca si in Viena!
Mosternirea este insa cu atat mai valoroasa cu cat Hermannstadt este un oras multicultural, unde dialogul se poarta uneori intre credinte si stiluri arhitecturale.

In schimbul a o mie de povesti - Circuit turistic in Sibiu

 

In schimbul a o mie de povesti - circuit turistic in Sibiu
Durata: 3 zile / 2 nopti

Astazi, peste dalele din centrul orasului calca zilnic mii de oameni. Cu cateva sute de ani in urma, in aceeasi Piata Mare stateau inchisi intr-o "cusca a nebunilor" cei care contraveneau ordinii publice si erau arse vrajitoarele... Insa povestile cu adevarat magice ale Sibiului sunt cele pe care le scrie imaginatia fiecarui turist - odata inconjurat din toate partile de cladirile colorate, odata ce trece mana peste fisura din zidul vechi de sute de ani, odata ce fotografiaza stema orasului, hraneste porumbeii si simte orasul medieval de la inaltimea turnului. Pentru ca daca o fotografie face cat o mie de cuvinte, atunci Sibiul face cat o mie de povesti despre aerul romantic al vremurilor trecute. Iar povestile orasului curg in continuare peste locul in care odata, nu demult, se jucau piese de teatru, se tineau targuri anuale, se adaposteau porumbei pe acoperisul Bisericii Catolice, filosofii isi cautau muzele, fluturau steaguri pe acoperisurile caselor, iar soldatii le sopteau iubitelor vorbe dulci pe "Podul Minciunilor".

Legendele Brasovului - Circuit turistic in Brasov

Legendele Brasovului - Circuit turistic in Brasov
Durata: 4 zile

Aici, nimic nu e lasat la voia intamplarii. Si totul e legenda. De la aleea recunoscuta pe plan european, Strada Sforii, si pana la tragedia celui mai mare monument gotic din Romaia - Biserica Neagra, curiozitatile Brasovului scriu zilnic cate o legenda. Modernul se poleieste cu istorie, odata imbinat cu stilul vechi al cladirilor, al strazilor. Goticul, romanicul, renascentismul, barocul, art nouveau-ul, brancovenescul – sunt toate prezente in zidurile cetatii, ale Bisericilor, catedralelor si portilor pe care Brasovul, pe de-a-ntregul, le gazduieste armonios.
Primavara in Piata Sfatului e proaspata, iar toamna - aerul e colorat. Iernile sunt magice si verile – intime. Aici, unde hazardul este intampinat cu gratie, viata brasovenilor curge molcom printre aparatele de fotografiat si privirile admirative ale turistilor. Pentru ca linistea de deasupra orasului vegheaza legendele autohtone si face ca orice alte istorisiri sa fie de prisos.
^ Top