English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

Circuit turistic in jurul Sibiului

Din invataturile sasilor - circuit turistic in jurul Sibiului
Durata: 1 zi

In cetatile orasului medieval locuiau numai cei care contribuiau la bunastarea localitatii. Pielari, olari, pompieri, pietrari sau lacatusi – fiecare breasla avea in grija un turn de aparare, iar ceilalti erau exclusi sa traiasca in afara zidurilor cetatii. Asa era ordinea in Sibiul medieval.
Intre timp, stapanirile austriece si-au lasat amprenta asupra obiceiurilor si au schimbat radical mersul lucrurilor, in zeci de ani dulce-amarui in care sasii i-au adoptat pe romani, iar romanii pe sasi. Astfel ca Sibiul de azi il datoram in aceeasi masura sasilor: doar se vorbeste la fel de mult de Maria Tereza aici ca si in Viena!
Mosternirea este insa cu atat mai valoroasa cu cat Hermannstadt este un oras multicultural, unde dialogul se poarta uneori intre credinte si stiluri arhitecturale.

Circuitul "Din invataturile sasilor" include vizitarea urmatoarelor orase: Sibiu – Medias – Biertan – Sighioara.

Biserica Fortificata Sfanta Margareta

In centrul Mediasului se afla Biserica Sfanta Margareta, un lacas evanghelic care, dupa secole, intregeste orasul cu linistea medievala de altadata. In jurul Bisericii se pot vedea si azi fortificatiile de aparare: zidurile duble si turnurile.


Biserica Fortificata din Biertan

Trei ziduri fortificate, sculpturi in piatra, figurine sculptate in lemn reprezentand personaje participante la Crucificare, scene pictate din viata Mariei sau copilaria lui Iisus si figuri de sfinti, "turnul catolicilor" – un exemplu desavarsit al artei gotice. Lor li se adauga incadrarea fireasca a Bisericii in armonia localitatii si aerul curat al istoriei pe care, dupa 500 de ani, o reprezinta inca Biserica Fortificata din Biertan.

Turul orasului Sighisoara

Unica in Romania, rara in Europa. Cetatea Sighisoara este locuita si astazi, ceea ce o transforma dintr-o zestre istorica intr-un complexul medieval de arhitectura militara, civila si ecleziastic... actual. Si totusi, Sighisoara este rupta de contemporan gratie stradutelor inguste, a pietrei cubice lucioase, a felinarelor si zidurilor din caramida dura, a turnurilor (Aurarilor, Cizmarilor, Cojocarilor, cu ceas, Fierarilor, Franghierilor, Macelarilor), a Bisericilor (din deal, Leprosilor, Romano-Catolica), a Casei cu Cerb, a Scolii din deal, Scolarilor, a Catedralei Ortodoxe, a Casei Vlad Dracul, a Monumentului "La Chip", a oamenilor.
^ Top