English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Biserica Buna Vestire

Ramnicu Valcea, judetul Valcea

AdresaMircea cel Batran

Descriere

Biserica Buna Vestire este asezata in centrul orasului Ramnic, fiind zidita in anul 1747 de catre jupanii Moldoveanul si Grigorie, ce proveneau din Sibiu, in timpul episcopului Climent.

Biserica Buna Vestire este o foarte veche constructie bisericeasca a Ramnicului, ce dateaza din timpul lui Mircea Voda (1386 - 1418) ori Mircea Ciobanul (1545 - 1552). Biserica a fost recladita din temelii dupa ce a fost incendiata in timpul razboiului austro-turc din perioada 1716 - 1718. Ferestrele sculptate in piatra au fost executate tot in 1747.

Biserica cu hramul "Buna Vestire" a fost construita in stil brancovenesc, destul de rezistenta si de dimensiuni potrivite. Pridvorul bisericii este deschis, sustinut de stalpi sculptati din piatra despre care se spune ca ar face parte din vechea biserica. La fel si ancadramentele din piatra care ornamenteaza ferestrele dinspre partea de sud ale bisericii si diferitele rozete de deasupra ferestrelor.

In pridvorul bisericii este reprezentat iadul in partea dreapta, iar in partea stanga raiul, usa de la intrare este incadrata de o sculptura in piatra cu ornamente florale, iar deasupra usii, pisania bisericii, in chirilica, cu insemnarea anului constructiei, 1747.
Pictura bisericii este bogat ornamentata, executata in fresca si cu o cromatica de executie in stil bizantin. In pronaosul bisericii pe peretele din stanga se afla portretul lui Nicolae Mavrocordat si al episcopilor orasului, Grigorie si Climent.

Deasupra usii de la intrare este zugravita biserica. In partea dreapta a peretelui sunt zugraviti ctitorii bisericii din anul 1747, iar in stanga este infatisat domnitorul Mircea cel Batran cu fiul sau, voievodul Mihai, ce tin in mana stanga un pergament cu istoricul bisericii, realizat in timpul ultimei restaurari a picturii, in anul 1998.

In partea dreapta, in curtea bisericii este asezata "Crucea miseilor", ce dateaza din anul 1718 si contine un document din 1580.
In perioada 1992-1994 a fost ridicat un asezamnat parohial in stil brancovenesc, ce adaposteste numeroase obiecte de cult: cruci in filigram, icoane, etc., care fac parte din patrimoniul cultural national.

Biserica "Buna Vestire"
se numara printre cele mai frumoase lacasuri de cult din Ramnic, iar slujitorii ei din toate timpurile au trudit sa o puna in valoare atat pentru telul ei duhovnicesc cat si pentru insemnatatea ei asupra istoriei.
Ultimele postari

^ Top