English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Biserica Romano-Catolica

Sibiu, judetul Sibiu

AdresaPiata Mare

Descriere

Situata in Piata Mare din Sibiu, Biserica Romano- Catolica este una din cladirile ridicate din secolul 18.

Lacasul se incadreaza armonic in contextul arhitectural al orasului (realizata in stil baroc neostenativ), in ciuda faptului ca a fost construita relativ tarziu. Dupa ce Sibiul s-a inscris la Reforma, orasul a ramas aproape 150 de ani fara biserica catolica.

In Sibiu au intrat, ca urmare a Diplomei Leopoldine din 1691, trupe ale Imperiului Austriac, alaturi de care au venit si preoti militari catolici. Pentru soldati, s-a ingaduit celebrarea slujbei catolice in asa-zisa Hala a Croitorilor in Piata Mare, relativ situat in locul in care se afla astazi biserica catolica.

Cu timpul s-a format o mica comunitate catolica ce reunea ofiterii si functionarii administrativi ce s-au stabilit in oras. Construirea unei biserici parohiale catolice a fost posibila dupa tratate indelungate si anevoioase cu sfatul protestant al orasului. piatra de temelie s-a pus la data de 4 iulie 1726, iar in 13 septembrie 1733, biserica a fost sfintita de catre episcopul ardealului, baronul Georg von Zorger.

Biserica Romano-Catolica nu era pictata in interior; geamurile aveau sticla incolora, asa incat biserica era probabil mult mai luminoasa decat astazi (vitraliile colorate, au fost inserate de abia la inceputul acestui secol); nu exista decat o singura fresca, cea din spatele altarului principal, cu Maica Domnului incoronata de Sfanta Treime. Pictorul austriac Anton Steinwald a pictat aceasta fresca in 1777. Altarele laterale dateaza in cea mai mare parte inca din perioada de constructie a bisericii.

Instalata in anul 1860, orga actuala a bisericii, a fost construita de constructorul de orgi Karl Hesse din Viena. Manastire iezuita altdata, casa parohiala, este, ca si biserica, un monument istoric. In anul 1739, manastirea a fost terminata, si cladirea serveste si astazi drept casa parohiala.

Altarul Sfantului Iosif si pictura lui nu a suferit nici o modificare. Demne de mentionat sunt confesionalele baroce cu intarsii care dateaza tot din secolul XVIII. In anul 1904, biserica a fost pictata de pictorul Ludwig Kandler din Munchen. In 1977 - 1978, aceasta pictura a fost curatata si reimprospatata.

Statuia sfantului Martir Johannes Nepomuk se afla in curtea interioara a casei parohiale, care initial statea in fata bisericii, in Piata Mare. In anul 1948, puterea comunista a indepartat statuia; timp de decenii, aceasta a zacut in curtea Muzeului Brukenthal, pana ce, in anul 1987, in urma insistentelor actualului paroh, a fost restaurata si instalata in curtea casei parohiale.

Altarul Sfantului Iosif nu a suferit nici o modificare, si pictura lui dateaza tot din acea perioada. Demne de mentionat sunt confesionalele baroce cu intarsii care dateaza tot din secolul XVIII. In anul 1904, biserica a fost pictata de pictorul Ludwig Kandler din Munchen.

Ar mai fi de mentionat ca in curtea interioara a casei parohiale se afla statuia Sfantului Martir Johannes Nepomuk, care initial statea in fata bisericii, in Piata Mare. In anul 1948, puterea comunista a indepartat statuia; timp de decenii, aceasta a zacut in curtea Muzeului Brukenthal, pana ce, in anul 1987, in urma insistentelor actualului paroh, a fost restaurata si instalata in curtea casei parohiale.

Ultimele postari

^ Top