English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Biserica Sapientei

Bucuresti, Muntenia

Telefon021 4107116
AdresaSapientei, 35

Descriere

Biserica Spatientei este amplasata pe dealul Mihai Voda din Bucuresti. Unele documente din 1696 atesta faptul ca biserica a fost construita in 1594, de catre voievodul Mihai Viteaza, pe locul unei bisericute din secolul XV, de care se spune ca fost ctitorita de Vlad Dracul.

Curtea bisericii Sapientei este locul in care Printul Vladut, fiul lui Vlad Calugarul, a fost omorat prin decapitare de catre turci, la varsta de 16 ani, dupa numai 2 ani de domnie.

Unele documente din 1433 vorbesc despre bisericuta de lemn, numind-o Biserica Sf. Niculae sau Sfantul Nicolae din Palcov.
Intre anii 1558-1559 bisericuta ajunge o ruina si este restaurata de catre jupaneasa Caplea din Stanesti, urmasa a boierului Mogos, matusa a boierilor Buzesti. Jupaneasa aduce bisericii majoritatea obiecteleor necesare randuielilor bisericesti si inchina biserica ca metoh manastirii Simonopetra de la Muntele Athos.

Dupa moartea sa, in jurul anului 1585, jupaneasa este ingropata in curtea bisericutei de lemn, iar aceasta primeste numele de Manastirea postelnicesei Caplea sau Manastirea Sf. Nicolae al postelnicesei.

Ramasitele trupesti ale jupanesei sunt dezgropate si mutate la Manastirea Bolintin, la initiativa lui Petru Cercel, fratele lui Mihai Viteazul, iar bisericuta este daramata si calugarii sunt obligati sa plece.
La manastirea Bolintin, datorita unor neintelegeri ale calugarilor asupra drepturilor de proprietate, cedate de jupaneasa Caplea, acestia au dezgropat-o si i-au imprastiat oasele.

Inainte de 1591, manastirea refacuta de jupaneasa Caplea este reconstruita ca schit si primeste numele de Biserica Alba-Postavari.

Anumite legende spun ca la bisericuta ar fi existat o icoana facatoare de minuni la care Mihai Viteazu s-a inchinat si a facut legamantul construirii manastirii Mihai Voda, tinand cont si de o traditie a vremii care spunea ca o manastirea noua trebuie ridicata pe ruinele uneia vechi.

Ultimele postari

^ Top