- Romguide.ro in presa scrisa si online !
- Romguide a incheiat un parteneriat exclusiv cu BCR Tenis Partener.
- Romania este prima in istorie care a castigat trei premii Pomme d’Or
- Elena Udrea a semnat un contract de finantare prin programul operational regional la Tulcea
- Strategia Europeana in Regiunea Dunarii - oportunitati pentru economiile regiunilor implicate
- MDRT sprijina dezvoltarea statiunilor turistice


2120 locatii
Obiective turistice
1-6 / 2120 »
Cetatea Sighisoara
Sighisoara, judetul MuresSighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]
Manastirea Barsana
judetul Maramures, MaramuresManastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]
Manastirea Voronet
Gura Humorului, judetul SuceavaCtitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]
Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)
Delta Dunarii, judetul TulceaOdata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]
Manastirea Humor
Gura Humorului, judetul SuceavaSituata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]
Manastirea Hurezi (Horezu)
Horezu, judetul ValceaManastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]
Biserica Sfanta Margareta
Medias, judetul Sibiu
Telefon | 0269 841962 |
Adresa | Piata Castelului, 1 |
Descriere
De ziua Sf. Margareta pe 13 iulie, era tinut un mare targ, unde se intruneau mestesugarii din toate partile Transilvaniei, unde diferitele bresle ale mestesugarilor stabileau masuri pentru apararea intereselor lor profesionale si comerciale.
Orasul Medias a fost afectat de marea invazie turceasca din anul 1438. Fortificatia de aparare, probabil existenta, a fost intarita in jurul bisericii cu un zid dublu precum si cu mai multe turnuri de aparare. Acest complex de fortificatii s-a mentinut pana in zilele noastre.
Mediasul ajunge la rang de oras in anul 1550, turnul bisericii ridicandu-se cu trei etaje. Pe turnul principal, in 1551 a fost construit in fiecare colt cate un turnulet, ca semn ca Mediasul era indreptatit sa pronunte si sa execute condamnarea la moarte (jus gladii).
Turnul Trompetilor poate fii vazut de oricare parte a orasului de azi ai privi peisajul urbanistic, din orice directie te-ai apropia de portile sale. Turnul iti ofera cel dintai privirilor, silueta zvelta si gratioasa. Strajerii scrutau orizonturile zarilor, din inaltimile acestui turn, urmarind apropierea dusmanului, a carui prezenta o vesteau cetatii cu trambita ce se pastreaza si azi in fondul muzeului.
Amintind prin silueta sa de Turnul de la Pisa, Turnul Trompetilor este clasificat printre primele zece turnuri inclinate ale lumii, acoperit cu tigla smaltuita in diferite culori. Turnul Trompetilor se incadreaza armonios in structura arhitectonica a bisericii evanghelice "Sfanta Margareta".
Constructie in stil gotic tarziu Biserica Sf. Margareta este realizata in stil gotic tarziu, compusa din trei nave, avand o lungime de 56 m si o latime de 20 m. In interior boltile bisericii se inalta pana de 12 m. Turnul bisericii, inalt de 68,5 m este unul dintre cele mai inalte turnuri din tara. In interior, altarul triptic gotic tarziu este piesa cea mai valoroasa, datand din perioada 1480 - 1490. Cele opt tablouri pictate cu scene din patimile lui Isus reprezinta partea cea mai importanta a altarului. Picturile au fost opera unui pictor necunoscut, dupa modelul altarului din biserica Schottenstift din Viena.
Mai multe pietre funerare se afla in nisele ramase goale din predela altarului. Prima din stanga este piatra funerara a lui Christian Schesaeus, cel mai marcant poet umanist transilvanean din secolul al XVI-lea. In randul din mijloc se observa blazonul regelui Matei Corvin, al voievodului Stefan Bathory, precum si stema Mediasului. Lateral se desluseste emblema orasului Sibiu precum si altor unitati teritorial-administrative care au ajutat la construirea bisericii.
Pe galeria de vest a bisericii se afla orga din anul 1732. Aceasta a fost inlocuita in anul 1755, cu un instrument nou. Acesta dispune de doua claviaturi manuale si una cu pedale, avand 24 de registre cu peste 1300 de tuburi (fluiere). Biserica se mandreste cu valoroasa colectie de covoare orientale, care dupa Brasov si Sighisoara se afla pe locul al treilea intre colectiile bisericesti. Realizate in anul 1679 de artistul transilvanean Sigismund Moess, sculpturile in lemn de deasupra amvonului sunt facute in stil baroc. Clopotele bisericii se afla in turnul de deasupra intarii, in castelul bisericesc. Clopotul cel mai mare si cel mai vechi dateaza din anul 1498.
In incinta cetatii se poate ajunge prin mai multe cai de acces, care strapung centura fortificatiilor, formand intrari ce odinioara se puteau bloca prin puternice porti de aparare. In iulie 1998 biserica a implinit 500 de ani de la construire.