English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Cercul Militar National

Bucuresti, Muntenia

Telefon021 3138680
AdresaConstantin Mille, 1

Descriere

In 1912 s-a construit cladirea actualului Cerc Militar National, urmarindu-se planurile arhitectilor D. Maimarolu, V. Stefanescu si E. Doneaud. Cladirea este reprezentanta a stilului neoclasic francez.

Interioarele cladirii sunt de o eleganta impunatoare si au gazduit de-a lungul timpului baluri, reuniuni si, in prezent, expozitii de pictura, sculptura lansari de carte, etc.

O atractie turistica o reprezinta fantana din fata Cercului Militar National ce poarta numele de Sarindar, apelativ preluat de la biserica ctitorita probabil de Matei Basarab, mult mai tarziu, pe la sfarsitul secolului XVIII-lea, vestita pentru icoana Fecioarei, facatoare de minuni.

Salile palatului impresioneaza prin unicitate si ambianta arhitectonica.
Sala de Marmura este locul unde se tin cele mai importante evenimente si reprezinta pana in prezent una dintre cele mai reusite realizari ale arhitecturii romanesti.

Ferestrele de pe latura dinspre Bulevardul Regina Elisabeta, inalte, arcadate se armonizeaza cu sirul de coloane inalte care se afla pe partea opusa.

Elementele decorative sunt de evidenta inspiratie antica, cu stilizari si prelucrari in stilul epocii.
Colectiile de sabii, stilete, scuturi, lanci, coifuri, sageti, Victorii inaripate, zeitati ale razboiului trimit toate la mediul militar.

Sala Maura se regaseste in prelungirea Salii de Marmura. Cu pereti imbracati in lambriuri din lemn de calitate, sala prezinta elemente decorative discrete.
Plafonul este conceput din casete, decorate cu motive florale stilizate si acoperite cu foita de aur.

Sala Bizantina
si-a primit numele multumita conceptiei in stil bizantin, la care se adauga elemente specifice artei traditionale romanesti. Elementul dominant al salii bizantine este sirul de arcade care sustin un plafon casetat, arcade ce se sprijina la randul lor pe un sir de coloane innobilate cu frize din stucatura aurita.

Odata cu ultima renovare a constructia s-au adaugat arcadelor pricturi murale reprezentand imaginile unor conducatori ai Romaniei independente si unele momente de referinta din istoria poporului roman.

Sala Gotica
impresioneaza printr-o ambianta arhitecturala gotica, caracterizata prin arcuri frante in ogive si prin candelabrele simple. Desenul gotic bavarez se regaseste si in pardoseala salii.

Sala Norvegiana
inspira atmosfera specifica Nordului Europei, cu candelabre in forma unor corabii ale vikingilor, plafon din lemn cu grinzi terminate in console, reprezentand chipuri de animale fantastice, inspirate din mitologia scandinava, dand impresia de vechi interioare nordice.

Scara de marmura din interiorul Cercului Militar poarta numele de Scara de Onoare si este construita in dubla panta si conduce oaspetii catre etajul al doilea si catre salile de receptie.


Inscriptia "Cercul Militar" de pe frontispiciul cladirii a fost inlocuita cu inscriptia "Casa Centrala a Armatei" in timpul comunismului. Aceasta a fost schimbata cu  "Cercul Militar National" dupa 1989.

Ultimele postari

^ Top