English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Cetatea Rasnov

Rasnov, judetul Brasov

AdresaBlvd. Unirii

Descriere

Cetatea Rasnov este amplasata pe vechiul drumul traditional Brasov-Rucar-Campulung Muscel, ce lega Transilvania de Tara Romaneasca.

De-a lungul timpului, Cetatea Rasnov a fost victima multor atacuri, o singura data luptatorii ei fiind siliti sa deschida portile, in anul 1612, din cauza lipsei de apa.

Construita pe dealul ce se ridica la sud de centrul orasului Rasnov cu sprijinul locuitorilor acestui asezamant si celor din comunele invecinate, Cristian si Vulcan.

Cetatea Rasnov era cunoscuta sub denumirea de Cetatea Taraneasca deoarece constructorii cetatii aveau ca principala ocupatie agricultura.

In tot acest timp, denumirea de Cetate Taraneasca s-a metinut deoarece asezarea si-a creat, chiar in epoca de inflorire a breslelor, un pronuntat caracter agrar.

Cetatea Taraneasca a Rasnovului este atestata documentar pentru prima oara in anul 1335 cand, in urma unei noi invazii a tatarilor in Tara Barsei, a fost pustiit intreaga regiune cu exceptia Cetatii Rasnovului si a cetatii de pe dealul Tampa de la Brasov.

Aceste cetati au rezistat invaziei datorita fortificarilor puternice si astfel au salvat viata locuitorilor refugiati in interiorul lor.

Desi unii istorici afirma ca cetatea Rasnov a fost construita de catre cavalerii teutoni, nu exista nicio atestare documentara care sa intareasca acest fapt.

Cercetarile arheologice din 1970 si cele mai recente au scos la iveala o capela dreptunghiulara cu absida semicirculara in cetatea exterioara care se crede ca ar fi capela Sf. Gheorghe mentionata in documente si databila, dupa cercetarile arheologice in sec. XIV.

Una din cladirile de locuit dateaza din anul 1562, in urma unei inscriptii gasite pe aceasta.
Cetatea Rasnov pastreaza majoritatea curtinelor si tunurilor care se datoreaza diferitelor etape medievale si moderne ale cetatii, fiind capabila de-a lungul multor secole sa supravietuiasca numeroaselor atacuri, protejand timp de peste 500 de ani viata si bagatiile locuitorilor din Rasnov si din comunele invecinate.

Cetatea Rasnov a fost o singura data nevoie sa accepte infrangerea si sa capituleze, acest lucru in vremea principelui Gabriel Batory, in anul 1612, din cauza lipsei de apa, deoarece trupele vrajmase au interceptat drumul spre un izvor tainuit din afara cetatii, de unde se aprovizionau cei din cetate.

In anul 1600 oamenii din armata lui Mihai Viteazu au fost primite in cetate dupa infrangerea lor de la Miraslau. Astfel se poate afirma ca zidurile cetatii impreuna cu muzeul ce se afla in incinta cetatii in prezent, redau viata nelinistita a locuitorilor pe aceste asezari de-a lungul a peste 500 de ani.

Ultimele postari

^ Top