English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Complexul muzeal de Stiintele Naturii

Galati, judetul Galati

Telefon0236 411898
AdresaRegiment 11 Siret, 6A
Fax0236 414475
Emailontactl@cmsngl.ro
Persoana de contactGabriela Patriche

Descriere

Complexul muzeal de Stiintele Naturii a fost deschis publicului in anul 1956 ca institutie de sine statatoare si are la baza colectii de geologie mineralogie privata. Muzeul si-a desfasurat activitatea intr-o cladire centrala, cu o expozitie de fauna ilustrata dioramic. A avut si un acvariu cu pesti exotici.

Din 1972 a fost mutata, cladirea intrand intr-o stare de degradare, si-a tinut colectiile intr-o scoala, pana in 1976, cand i-a fost atribuit un nou sediu. In 1978, in sediul din str. Domneasca 91, s-a inaugurat expozitia propriu-zisa care se ocupa de probleme de ecologie a pasarilor din zona de sud-est a Romaniei.

Prezentarea este una moderna, cu diorame, biogrupe, vitrine tematice, sistematice. Muzeul se bucura de sonorizare si de un spatiu de prezentare pentru filme stiintifice. Locul de expunere se intinde pe o suprafata de 350 mp.

Din 1990 datorita unui proiect de dezvoltare a institutiei, inceput, sprijinit si structurat de muzeograf Marcu Aurora - director, muzeul  a evoluat intr-o institutie complexa: 'Complex Muzeal de Stiintele Naturii Galati' cu urmatoarea structura: muzeu; sectii; gradina zoologica; gradina botanica.

Din 1992 s-a inceput pe 18 ha, situate la malul Dunarii, realizarea Proiectului Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati. In prezent gradina botanica este finalizata in proportie de 80% cu sectoarele: Flora Romaniei; Flora globului; Flora utilitara; Flora ornamentala si rozarium.

Gradina botanica
dispune de un patrimoniu foarte bogat reprezentativ cu peste 3.000 taxoni. Muzeul este in restaurare: o cladire cu suprafata intinsa pe 3.500 mp - acvariu, laboratoare si depozite stiintifice 1.000 mp - la demisol; expozitia propriu-zisa 700 mp - parter; expozitii temporare 150 mp si auditorium (150 locuri) - etaj I; planetarium - etaj II partial; 2 cofetarii. Sera - 2.500 mp - cu patru compartimente si laboratoare pentru specialisti.

Cladirea muzeului a fost deschisa spre vizitare partial in anul 2002 - depozitele stiintifice, acvariul, auditorium, expozitii temporare.
Colectia muzeala depaseste 60.000 piese stiintifice aranjate pe colectii: malacologie, geologie mineralogie, ihtiologie, entomologie, mamalogie, ornitologie.

Gradina zoologica se afla la 17 km NV de Galati intr-o padure rezervatie stiintifica. In cadrul gradinii se intalnesc pasari si mamifere rare si foarte rare din Eurasia. In prezent, gradina zoologica se afla in curs de modernizare si restructurare pe principii moderne. Colectia gradinii numara 90 exemplare din 23 specii.

Ultimele postari

^ Top