- Romguide.ro in presa scrisa si online !
- Romguide a incheiat un parteneriat exclusiv cu BCR Tenis Partener.
- Romania este prima in istorie care a castigat trei premii Pomme d’Or
- Elena Udrea a semnat un contract de finantare prin programul operational regional la Tulcea
- Strategia Europeana in Regiunea Dunarii - oportunitati pentru economiile regiunilor implicate
- MDRT sprijina dezvoltarea statiunilor turistice


2120 locatii
Obiective turistice
1-6 / 2120 »
Cetatea Sighisoara
Sighisoara, judetul MuresSighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]
Manastirea Barsana
judetul Maramures, MaramuresManastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]
Manastirea Voronet
Gura Humorului, judetul SuceavaCtitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]
Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)
Delta Dunarii, judetul TulceaOdata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]
Manastirea Humor
Gura Humorului, judetul SuceavaSituata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]
Manastirea Hurezi (Horezu)
Horezu, judetul ValceaManastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]
Gradina Botanica
Bucuresti, Muntenia
Telefon | 021 4109139 |
Adresa | Sos. Cotroceni, 32 |
Descriere
Gradina Botanica din Bucuresti este opera Pr. Dr. Dimitrie Brandza si arhitectului peisagist Fuchs, originar din Bruxelles, care in 1884 hotarasc stabilirea gradinii in locul unde se afla si acum.
In anul 1891, odata cu inaugurarea serelor si a cladirii Institutului Botanic( bombardata in 1944), se finalizeaza amenajarea Gradinii Botanice.
In perioada celor doua razboaie mondiale, Gradina Botanica se degradeaza datorita stabilirii trupelor de ocupatie in incinta ei dar si datorita numeroaselor bombardamente ce au avut loc.
In perioada 1960-1989, Gradina Botanica a fost refacuta in detaliu, ramanand pana in prezent un loc linistitor, de meditatie, ce incanta ochiul prin armonia cu care se imbina multitudinea de plante cultivate.
Muzeul Gradinii Botanice, aflat intr-o cladire ce impresioneaza prin stilul arhitectural brancovenesc, detine o colectie ampla de flore, amenajate in 20 de camere.
In colectia muzeala se regasesc planse pictate, fructe, seminte, fragmente de plante uscate sau conservate in formol, ce sunt expuse dupa criterii ecologice, sistematice si functionale.
Salile muzeului se impart in : flora Deltei Dunarii, flora de campie, de deal, de munte.
Muzeul Gradinii Botanice atrage atentia vizitatorului cu ajutorul biotopului de turbarie, a unor diorame cu imagini din delta si o "pestera".
Pe langa numeroasele specii de plante ce apartin diferitelor flore, muzeul Gradinii Botanice pune la dispozitia vizitatorului manuscrise, aparate de cercetare vechi legate de domeniul botanicii, o colecte de piese de artizanat din materiale vegetale si o colectie de mostre de lemn de arbori si arbusti indigeni si exotici.
In Gradina Botanica se regasesc: sectorul plantelor ornamentale, grupe geografice (plante rare din flora Romaniei, plante din zona mediteraneana), sectorul flora Dobrogei, cascada, gradina italiana, rozariu, sectorul plante utile, sectorul "sistemul plantelor", arboret - dendrariu si amplul complex de sere.
Complexul de sere reprezinta principalul punct de interes turistic al gradinii, loc ce atrage prin frumusetea plantelor exotice din toate regiunile calde ale globului. Acestea sunt grupate in opt compartimente, dupa conditiile lor de viata. Fiecare planta are o mica descriere referitoare la denumirea stiintifica, populara, provenienta si raspandirea ei.