English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Manastirea Antim

Bucuresti, Muntenia

Telefon021 7814978
AdresaMitropolit antim Ivireanul, 29
Emailantim@home.ro

Descriere

Manastirea Antim -(1714-1715)  a fost ctitorita de mitropolitul Antim Ivireanul, personalitate culturala importanta in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu. Forma initiala a manastirii era similara unei cetati, cu biserica in centru, iar pe laturile ce redau perimetrul unui patrat erau chiliile.

In fiecare colt al manastirii era cate un turnulet. Intrarea in incinta manastirii se face pe sub clopotnita, printr-o poarta. Pe latura sudica sunt situate casele egumenesticare se continua cu paraclisul, inspre rasarit, in continuare fiind chilii.

In configuratia actuala a manastirii Antim se gasesc chiliile noi, gradina si paraclisul Pompilian.
Realizarea artistica a manastirii sta drept marturie convingatoare a capacitatilor Sfantului Antim, precum si vietii culturale bucurestene de la inceputul secolului XVIII-lea.

Intregul complex reprezentat de biserica, paraclis, chilii, clopotnita, case egumenesti, a fost realizat conform planurilor intocmite de marele ierarh si sub directa supraveghere, atat arhitectonic cat si pictural.

Biserica Antim este singura construita in sec al XVIII-lea cu planul in forma treflata; ferestrele sunt mari, cu elemente decorative sculptate in piatra; capitelurile si piedestalurile coloanelor frumos ornamentate cu motive florale; rozete mari si bogate; pridvor deschis cu portal monumental.
Manastirea este reprezentanta a stilului clasic brancovenesc, cu o usoara influenta a barocului italian.

Naosul are cate doua ferestre la fiecare absida si trimite la structura vechilor biserici sarbesti. Pronaosul are o forma aproape patrata.
In 1863 au avut loc restaurari si s-au adaugat amvonul si cafasul (pentru cor) executate din lemn de stejar, acelasi model sculptural cu stranele, de catre Carol Storck.

Deasupra usii de la intrare, sub pisanie, se afla melcul, decoratie sculptata a emblemei Sfantului Antim, simbol al credintei si smereniei,inconjurat de o cununa de lauri si cu o stea in partea superioara. Aceeasi forma de melc a avut-o si prima cheie a usii bisericii, fieraria broastei aflandu-se din 1855 in Muzeul National.

Traditia spune ca toate sculpturile din piatra ale tamplei, ale picioarelor coloanelor si ale ancadramentelor, ca si pictura din biserica mare si din paraclis, au fost realizate dupa planurile mitropolitului Antim. Acesta a pictat si cateva icoane pe fresca zidurilor, alaturi de Preda Zugravul: Icoana Tuturor Sfintilor si Icoana celor patru sfinti (Alexie, Nicolae, Antim si Agata).
In 1966 a fost remontata tampla de piatra, originala si i s-au adaugat icoanele imparatesti si cele praznicale, executate din mozaic.

Ultimele postari

^ Top