English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Manastirea Caldarusani

judetul Ilfov, Muntenia

Telefon021 7940307
AdresaCom. Gruiu, Sat Lipia,

Descriere

Manastirea Caldarusani este asezata in marginea codrilor Vlasiei pe o peninsula, imprejmuita de frumosul lac Caldarusani, care avea rol de aparare in vremurile tulburi.
Aici a ctitorit Matei Basarab in 1637 – 1638 manastirea Caldarusani, pe locul unui schit de lemn.

Despre provenienta numelui Caldarusani sunt multe legende, insa denumirea, dupa parerea marelui istoric Nicolae Iorga, provine probabil de la forma terenului si anume de la pravalirea campiei in aceasta regiune, intr-o forma de caldare sau caldarusa.
Ansamblul manastiresc este compus din biserica mare, chiliile asezate initial pe trei laturi, partea de rasarit fiind un simplu zid. De-a lungul timpului atat biserica cat si chiliile au suferit modificari.

Incendiul din 1945
a cauzat mari stricaciuni, iar in 1964 pe locul trapezei si paraclisului a fost construita o frumoasa sala cu bolti ce gazduieste colectia de obiecte religioase si icoane.
Biserica mare cu hramul "Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir" are dimensiuni mari si forma trilobata, cu o turla pe naos, sustinuta de patru stalpi de zidire si doua turle mici pe un pronaos supralargit, fiind putin asemanatoare cu biserica Manastirii Dealu si cu cea de la Curtea de Arges.

Cu volumetrie impunatoare, pictura interioara, decoratii exterioare si elemente artistice valoroase, marcheaza o noua etapa in evolutia elementelor arhitectonice autohtone, biserica fiind o constructie reprezentativa pentru arhitectura bisericeasca din Tara Romaneasca.
Intrarea in incinta manastirii se face pe latura de vest pe sub turnul clopotnita, construit din caramida cu ziduri masive si firide avand initial functie defensiva.

Ansamblul manastirii cuprinde si biserica de cimitir Sf. Ioan Evanghelistul zidita in 1817, staretia, cancelaria, arhondaria si alte anexe zidite in secolul XIX, printre care si o constructie ce apartine Institutului de Seismologie.
Manastirea a fost si o importanta vatra de cultura, dovada acestui lucru fiind Tetraevanghelierul daruit manastirii de voievodul Matei Basarab in 1643, bogatele colectii de manuscrise bisericesti realizate de calugarii asezamantului, scoala de pictura care a functionat incepand din secolul XVIII.

Manastirea detine o bogata colectie de obiecte bisericesti si picturi asezate in trei sali, icoane vechi din anii 1739 – 1799, 10 icoane realizate de Nicolae Grigorescu intre anii 1854 – 1855 cand acesta a locuit aici, vase sfinte, vesminte, broderii si o importanta colectie de picturi de mari dimensiuni ale lui Gheorghe Tatarescu si Sava Hentia.
De asemenea, biblioteca manastirii detine un numar mare de carti si manuscrise in limbile romana, greaca, latina, italiana, franceza si germana.

Ultimele postari

^ Top