- Romguide.ro in presa scrisa si online !
- Romguide a incheiat un parteneriat exclusiv cu BCR Tenis Partener.
- Romania este prima in istorie care a castigat trei premii Pomme d’Or
- Elena Udrea a semnat un contract de finantare prin programul operational regional la Tulcea
- Strategia Europeana in Regiunea Dunarii - oportunitati pentru economiile regiunilor implicate
- MDRT sprijina dezvoltarea statiunilor turistice


2120 locatii
Obiective turistice
1-6 / 2120 »
Cetatea Sighisoara
Sighisoara, judetul MuresSighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]
Manastirea Barsana
judetul Maramures, MaramuresManastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]
Manastirea Voronet
Gura Humorului, judetul SuceavaCtitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]
Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)
Delta Dunarii, judetul TulceaOdata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]
Manastirea Humor
Gura Humorului, judetul SuceavaSituata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]
Manastirea Hurezi (Horezu)
Horezu, judetul ValceaManastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]
Manastirea Curtea de Arges
Curtea de Arges, judetul Arges
Adresa | Blvd. Basarabilor, 1 |
Descriere
Inaltata in timpul domniei lui Neagoe Basarab, intre 1512 - 1517, manastirea face parte din ceea mai celebra legenda romaneasca: “Legenda Mesterului Manole“.
Cunoscuta si sub denumirea de Biserica Episcopala, din cauza ca a fost scaun episcopal intre anii 1739 si 1748, lacasul bisericesc se intinde pe o lungime de 18 metri, o latime de 10 metri si o inaltime de 25 de metri. Este curios faptul ca naosul si pronaosul nu sunt separate de o usa, ci doar de un chenar de usa construit intre doua coloane.
De-a lungul vremii, Manastirea Curtea de Arges a fost supusa la numeroase lucrari de restaurare. Forma actuala poarta amprenta arhitectului francez Andre Lecomte du Nouy si a arhitectului roman Nicolae Gabrielescu si dateaza din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Lucrarile de restaurare au fost finalizate in anul 1885 iar biserica a fost sfintita la 12 octombrie 1886.
Interiorul bisericii atrage atentia prin pictura murala in ulei, opera a pictorilor francezi F. Nicolle, Ch. Renouard si a romanului N. Constantinescu din Curtea de Arges, dar in special prin grupul celor 12 coloane infatisand pe cei 12 Apostoli.
Tot in interiorul Manastirii se gasesc moastele Sfintei Filofteea, parti din moastele Sfintilor Serghie, Vach si a Mucenitei Tatiana si Evanghelia Invierii din Sambata Mare, redactata cu litere de aur de Regina Elisabeta.
In incinta manastirii odihnesc ramasitele pamantesti ale Regilor Ferdinand si Carol I, precum si ale reginelor Elisabeta si Maria.
Izvoarele istorice afirma ca la Curtea de Arges a avut loc canonizarea, la 16 august 1517, a Sfantului Ierarh Nifon (+1508), Patriarh al Constantinopolului si Mitropolit al Munteniei (1500-1505).
De aici, moastele sale, asezate intr-un sicriu de argint, placat cu aur, au fost trimise la Manastirea Dioniseu-Athos.
Tot in aceasta biserica s-a adapostit Sfantul Cuvios Martis Sofronie de la Cioara, unul dintre aparatorii credintei ortodoxe din Transilvania.
Datorita notorietatii si incarcaturii spirituale pe care o detine, Manastirea Curtea de Arges se gaseste pe majoritatea pliantelor si albumelor de prezentare a Romaniei.
In fiecare an, Manastirea Curtea de Arges este vizitata de aproape 100.000 de turisti si pelerini. Cele mai pline zile sunt la sarbatoarea "Adormirii Maicii Domnului", la Izvorul Tamaduirii si de Sfanta Filofteea. La aceasta ultima sarbatoare, moastele Sfintei sunt scoase afara si credinciosii trec pe sub ele, existand credinta ca apara de boala si de rele.
Program de vizita:
Vara: 8.00-20.00
Iarna: 9.00-17.00