English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Manastirea Curtea de Arges

Curtea de Arges, judetul Arges

AdresaBlvd. Basarabilor, 1

Descriere

Situata la sfarsitul unui bulevard cu tei batrani de sute de ani, Manastirea Curtea de Arges reprezinta pentru credinta ortodoxa si nu numai, cel mai important lacas de pelerinaj si rugaciune din judetul Arges. Manastirea poarta hramul “Adormirea Maicii Domnului“.

Inaltata in timpul domniei lui Neagoe Basarab, intre 1512 - 1517, manastirea face parte din ceea mai celebra legenda romaneasca: “Legenda Mesterului Manole“.

Cunoscuta si sub denumirea de Biserica Episcopala, din cauza ca a fost scaun episcopal intre anii 1739 si 1748, lacasul bisericesc se intinde pe o lungime de 18 metri, o latime de 10 metri si o inaltime de 25 de metri. Este curios faptul ca naosul si pronaosul nu sunt separate de o usa, ci doar de un chenar de usa construit intre doua coloane.

De-a lungul vremii, Manastirea Curtea de Arges a fost supusa la numeroase lucrari de restaurare. Forma actuala poarta amprenta arhitectului francez Andre Lecomte du Nouy si a arhitectului roman Nicolae Gabrielescu si dateaza din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Lucrarile de restaurare au fost finalizate in anul 1885 iar biserica a fost sfintita la 12 octombrie 1886.

Interiorul bisericii atrage atentia prin pictura murala in ulei, opera a pictorilor francezi F. Nicolle, Ch. Renouard si a romanului N. Constantinescu din Curtea de Arges, dar in special prin grupul celor 12 coloane infatisand pe cei 12 Apostoli.

Tot in interiorul Manastirii se gasesc moastele Sfintei Filofteea, parti din moastele Sfintilor Serghie, Vach si a Mucenitei Tatiana si Evanghelia Invierii din Sambata Mare, redactata cu litere de aur de Regina Elisabeta.
In incinta manastirii odihnesc ramasitele pamantesti ale Regilor Ferdinand si Carol I, precum si ale reginelor Elisabeta si Maria.

Izvoarele istorice afirma ca la Curtea de Arges a avut loc canonizarea, la 16 august 1517, a Sfantului Ierarh Nifon (+1508), Patriarh al Constantinopolului si Mitropolit al Munteniei (1500-1505).
De aici, moastele sale, asezate intr-un sicriu de argint, placat cu aur, au fost trimise la Manastirea Dioniseu-Athos.

Tot in aceasta biserica s-a adapostit Sfantul Cuvios Martis Sofronie de la Cioara, unul dintre aparatorii credintei ortodoxe din Transilvania.
Datorita notorietatii si incarcaturii spirituale pe care o detine, Manastirea Curtea de Arges se gaseste pe majoritatea pliantelor si albumelor de prezentare a Romaniei.

In fiecare an, Manastirea Curtea de Arges este vizitata de aproape 100.000 de turisti si pelerini. Cele mai pline zile sunt la sarbatoarea "Adormirii Maicii Domnului", la Izvorul Tamaduirii si de Sfanta Filofteea. La aceasta ultima sarbatoare, moastele Sfintei sunt scoase afara si credinciosii trec pe sub ele, existand credinta ca apara de boala si de rele.

Program de vizita:

Vara
: 8.00-20.00
Iarna: 9.00-17.00

Ultimele postari

^ Top