English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Manastirea Secu

judetul Neamt, Moldova

Telefon0233 251862
AdresaLoc. Vanatori,
Persoana de contactMonah Iustin Campanu

Descriere

Manastirea Secu este unul dintre cele mai cunoscute si vizitate asezaminte manastiresti din tinutul Neamtului, aflandu-se la o distanta de 22 de km de orasul Targu Neamt, pe soseaua ce leaga orasul Targu Neamt de comuna Pipirig, principala cale de acces spre acest lacas vechi, ce face parte din nepretuita zestre de monumente bisericesti din tinutul Neamtului.

La o distanta de 4 km de soseaua Targu Neamt - Pipirig, in linistea magica a poienilor, in apropiere de Parul Secu, se vede Manastirea Secu, situata la poalele Muntelui Vasan, cu infatisarea unei cetati medievale, inconjurata de ziduri groase si turnuri de aparare, turle ce se inalta ca niste sulite uriase.

Manastirea este localizata intre "Poiana lui Ghenadie" la rasarit, Muntele Vasan si Pustianul la apus, "Poiana lui Gheorghe" si "Poiana lui Nifon" la nord, "Poiana Clopotariei" de sub Vasa, "Poiana lui Isochie" si "Dealul Arsitelor" la sud.

Manastirea Secu este o vatra monahala cu o intensa traire duhovniceasca, a carei vechime insumeaza aproape 500 de ani. In jurul anului 1500, pe domeniul feudal al Cetatii Neamtului, pe valea Paraului Secu, se aseza un grup de sihastri care a intemeiat mai tarziu, in anul 1530, schitul lui Zosima, sub conducerea Ieroschimonahului Zosima, calugar de la Manastirea Neamt.

Domnitorul Petru Rares (1527-1546) a construit biserica Schitului Zosima pe asezamantul actualei biserici a cimitirului manastirii. Schitul a fost imprejmuit cu zid de piatra in anul 1550 de catre Doamna Elena, sotia voievodului, si de fiii sai. Se mai pastreaza si astazi o mica parte din acest zid: la intrarea in manastire, in dreptul actualei biserici a cimitirului, unde in urma cu cinci secole era poarta de intrare in schit si clopotnita acestuia.

Spre sfarsitul secolului XVI, Schitul lui Zosima a cunoscut o dezvoltare deosebita, mai ales din punct de vedere economic.
In secolul XVII, Nestor Ureche, vornicul Tarii de Jos, tatal cunoscutului cronicar Grigore Ureche, impreuna cu sotia sa Mitrofana, au intemeiat manastirea de piatra, in forma de cetate dreptunghiulara, cu biserica mare in centrul zidurilor, careia i-au dat hramul "Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul", sarbatorit in fiecare an la data de 29 august. Marele boier a inzestrat aceasta ctitorie cu obiecte de valoare, carti si mosii, asa cum erau inzestrate toate manastirile domnesti in timpul voievodului Ieremia Movila.

Cladirile care compun in prezent complexul manastiresc de la Secu nu dateaza toate din aceeasi vreme. In secolul XVIII s-a adaugat pridvorul bisericii ctitorite de catre vornicul Nestor in anul 1602, apoi, in prima jumatate a secolului trecut, un diaconicon, un proscomidiar, precum si pridvorasul de pe latura de vest. In anul 1850 i s-a refacut in totalitate pictura interioara si tot atunci a fost reinnoita si catapeteasma.

Zidurile incintei si turnurile de aparare, a caror constructie a inceput cam in aceeasi perioada cu cea a bisericii, au suferit interventii si reparari in timpul marelui domn al Moldovei, Vasile Lupu. Celelalte cladiri ale manastirii, in forma lor de astazi, exceptand latura de sud, dateaza din timpul de dupa naprasnicul incendiu din anul 1821, provocat de turcii care au asediat manastirea.

Cel mai valoros dar primit de Manastirea Secu, pastrat cu sfintenie pana in prezent, este Icoana Maicii Domnului din biserica mare, oferita de Domnitorul Vasile Lupu in anul 1647, ca semn de pretuire deosebita fata de Mitropolitul Varlaam, marele carturar si credinciosul sau sfatuitor. Aceasta valoroasa icoana se numeste Cipriota, deoarece a fost adusa din Insula Cipru.

Program slujbe:
07:00 - 10:00 Acatistul zilei, Ceasul 3, 6, Sfanta Liturghie
15:00 - 17:00 Ceasul 9, Vecernia, Pavecernita Mica
23:30 - 02:00 Miezonoptica, Utrenia, Ceasul 1
Cazare - Pelerinaj si turism religios
In timpul verii, in perioada sezonului turistic, din 15 aprilie pana in 15 octombrie,
Manastirea Secu poate asigura cazarea turistilor romani si straini in spatii proprii.

Cazare - cladirea numita Arhondaric – este destinata special acestui scop, fiind prevazuta cu locuri de cazare pentru pelerini si turisti, in camere cu 2, 4 si 8 paturi. Toate camerele au grup sanitar comun.
Din cauza numarului mare de solicitari, este necesara rezervarea cu cel putin 30 de zile inainte de data estimata a sosirii, la urmatorul numar de telefon: 0233/ 251 862.


Ultimele postari

^ Top