English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul 'Casa Domneasca' Brebu

judetul Prahova, Muntenia

Telefon0244 357731
AdresaLoc. Brebu,

Descriere

In apropierea orasului Campina in directia NE, pe un camp amplasat in stanga raului Doftana, se afla comuna Brebu. Complexul arhitectural medieval Brebu format din zidul de incinta, Turnul Clopotnita, Biserica si Casa Domneasca, face parte dintre cele mai valoroase monumente istorice ce apartin secolului al XVII-lea din judetul Prahova.

Zidul de incinta, a fost ridicat din caramida si piatra de rau, dand incintei un traseu poligonal neregulat. Accesul se realizeaza pe sub turnul - clopotnita, edificiu masiv din caramida, cu patru etaje si cu o inaltime de aproape 30 metri.

Biserica, inceputa la 27 iunie 1650 (7158 de la facerea lumii), in vremea domniei lui Matei Basarab si terminata de Constantin Brancoveanu, potrivit pisaniei situata intre naos si pronaos, este construita in plan treflat, fiind dotata cu trei turle.

Arhitectura este luata dupa modelul Bisericii Manastirii Dealu (sec. XVI), decoratia exterioara fiind opera mesterilor munteni si moldoveni, identica cu Turnul Clopotnita.

Casa Domneasca, cu un plan dreptunghiular si ziduri groase, reprezinta un spatiu de locuit cu opt incaperi, terasa dotata cu loggie si foisor.

Parterul ce se gaseste deasupra celor doua pivnite monumentale de la subsolul cladirii, are in dotare stalpi de sustinere si arcade. In secolele XIX si XX, renumiti artisti romani au ajuns in localitatea Brebu, atrasi fiind de pitorescul peisajului si frumusetea complexului medieval, printre acestia numarandu-se Sava Hentia, Stefan Luchian, Nicolae Grigorescu s.a.

In camerele Casei Domnesti, Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova a deschis o interesanta expozitie de arta si istorie medievala, pentru a documenta publicul vizitator.

Ies in evidenta tiparituri laice si ecleziastice specifice culturii Tarii Romanesti din secolul al XVII-lea: Pravila de la Govora, 1640 - primul indreptar de lege adresat mirenilor si clericilor; Indreptarea Legii – Targoviste, 1652; Biblia de la Bucuresti din anul 1688, tiparita de fratii Radu si Serban Greceanu, in timpul domniei lui Seban Cantacuzino; prima biblie tiparita in limba romana cu caractere chirilice; de asemenea tiparituri editate de mitropolitii Dosoftei si Antim Ivireanu.

Finalizata initial prin sprijinul profesorului Nicolae Simache- fondatorul muzeelor prahovene - si intregita ulterior cu noi si interesante expuneri, tematica muzeului prezinta publicului vizitator, cu ajutorul obiectelor expuse, momente ale civilizatiei romanesti din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea.

Ultimele postari

^ Top