English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul Aurului

judetul Hunedoara, Transilvania

Telefon0254 612800
AdresaLoc. Brad,Motilor, 4
Fax0254 612800
Persoana de contactGeorgeta Dulgheru

Descriere

Muzeul Aurului, cunoscut si sub numele de Colectia mineralogica din Brad, reprezinta o atractie turistica pentru oricine calatoreste prin Muntii Apuseni.

Colectia apartine Filialei Bradmin a Companiei nationale MINVEST SA din Deva si a fost infiintata in urma cu mai mult de 100 de ani, vreme in care s-au strans peste 2000 de exponate din foarte multe tari de pe toate continentele. Dintre obiectele colectiei muzeale se remarca in special exponatele din aur nativ, provenite din minele din Muntii Metaliferi, muzeul detinand din acest punct de vedere una din cele mai importante colectii din lume.

Muzeul Aurului a fost intotdeauna un interes pentru lume, atat romani cat si straini. Printre vizitatorii care au trecut pragul muzeului se numara elevi, studenti sau iubitori ai frumusetilor naturii, specialisti in domeniul geologiei si mineritului, personalitati ale vietii culturale, politice si stiintifice din tara si de peste hotare, oameni care au ramas profund impresionati de frumusetea deosebita a exponatelor si de valoarea stiintifica a multora dintre ele. Marturie raman numeroasele impresii inscrise de oameni in registrele de vizitatori, cel mai vechi pastrat fiind din anul 1912.

Colectia se deschide publicului prin prezentarea unor obiecte arheologice descoperite in zona Brad-Criscior care atesta existenta omului in urma cu 5000 de ani si a unei activitati de extragere a aurului de 2000 de ani. In cadrul muzeului sunt expuse unelte si obiecte vechi folosite la extragerea si prelucrarea minereului aurifer, specifice ultimelor doua secole, precum si fotografii expresive privind aceste activitati.

In salile muzeului, vizitatorul are placerea de a cunoaste aurul intr-o ipostaza deosebita, aceea de minereu, in care el apare sub diverse forme: fin dispersat, liber sau concrescent cu alte minerale, lamele, filamente, dendrite, granule si rarele combinatii chimice naturale ale aurului cu telurul, intre care silvanitul si nagyagytul au fost identificate pentru prima data in lume in zacaminte din Muntii Apuseni.

Majoritatea zacamintelor de aur din Romania fac parte din colectia muzeului cu exponate reprezentative pentru toate tipurile de mineralizatii. Zacamintele din zona Bradului sunt cel mai bine reprezentate, de aici provin si cele mai spectaculoase forme. Dintre aceastea se remarca unele care sugereaza vizitatorului plante, animale sau alte obiecte: flori, sarpe, frunze, catel, tun, aripi de pasare, harta Romaniei.

Muzeul Aurului cuprinde si o colectie mineralogica generala, cu peste 800 exponate provenind din numeroase tari. Structurata pe criterii stiintifice, colectia debuteaza cu notiuni generale despre minerale, geneza acestora, proprietati fizice dupa care pot fi determinate, fiind redate in continuare dupa criteriul compozitiei chimice.

Se porneste de la elemente native si se continua cu sulfuri metalifere, saruri halogenate, oxizi, saruri oxigenate (carbonati, sulfati, silicati, etc). Prezentarea colectiei se termina cu o interesanta vitrina in care sunt expuse cateva dintre mineralele care au fost identificate pentru prima oara in lume in zacaminte din Romania.

Prin multitudinea de forme si culori, aceste minerale incanta privirea si creeaza o stare de multumire pentru cei care doresc sa-si largeasca orizontul cunostintelor despre natura in general si lumea minerala in special. Colectia poate fi vizitata in zilele lucratoare intre orele 8,00 si 14,00, iar in celelalte zile, de grupuri organizate anuntate anticipat.

Ultimele postari

^ Top