English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA

Sibiu, judetul Sibiu

Telefon0269 242599
AdresaDumbrava Sibiului
Fax0269 242419
Emailmuzeuldumbrava@clicknet.ro

Descriere

Prima manifestare al expozitiei in aer liber a avut loc sub auspiciile ASTREI, urmand in acest sens traditiile sibiene. Muzeul a luat fiinta in anul 1905 din nevoia de a pastra un patrimoniu deosebit de important, pe cale de disparitie, supus greutatilor vremii.

Muzeul se gaseste intr-un  splendidul decor natural oferit de padure si lacuri.

Conform informatiilor oferite de Catalogul-ghid aparut in 1995, actualmente, muzeul detine 115 unitati si 279 constructii anexe. Acestea sunt situate in contextul a cinci mari sectoare cuprinzand grupe tematice aferente. O expozitie de sculptura monumentala li se adauga acestora.

In cadrul primului sector se gasesc procese si procedee pentru obtinerea si prelucrarea produselor animale si vegetale, in scop alimentar. Unitatile referitoare la pescuit (Cherhanaua si gospodaria de pescar din Mahmudia - Tulcea) si bostinarit (Gospodaria de bosti-nar-luminarar din Sebesu de Jos - Sibiu), precum si grupele ce prezinta cresterea vitelor si pastoritul (Stana de pe Muntele Puni; Gospodaria cu ocol Intarit din Magura - Brasov), apoi viticultura si pomicultura (Zdrobitoarea si teascul din Trainei, Rasinari - Sibiu; Crama de vie de la Balanesti - Gorj), instalatiile pentru preparat uleiul (Uleinita cu piua si scripete din Arbore - Suceava; cea cu piua actionata de forta animala din Grid - Hunedoara; Uleinita si piua de haine, cu roti hidraulice din Talmacel -Sibiu) si In sfarsit grupa cea mai importanta, rezervata instalatiilor de macinat (o mare varietate de mori de mana, cu ciutura si butoni, mori hidraulice cu roata verticala, mori plutitoare si mori de vant din toata tara), se incadreaza in primul sector consacrat obtinerii alimentelor.

Urmatorul sectorul este dedicat tehnicilor si mijloacelor de transport si comunicatii. Acest sector este reprezentat de doua obiective: Podul plutitor de pe Olt, Turnu Rosu - Sibiu si Bacul cu zbat de la Topalu - Constanta.

Al treilea sector, este cel consacrat proceselor si procedeelor pentru producerea materiilor prime, pentru obtinerea materialelor de constructie si a obiectelor de uz gospodaresc (lemn, piatra, minereuri, metale si argila). In acest sens sunt expuse pt a fi prezentate atelierele de prelucrare a lemnului: atelier de rudar, gospodarie-atelier de rotar si dogar, precum si cel de fluierar. De asemenea, complexele arhitectonice din Stolojani si Carbunesti - Gorj, Calinesti si Berbesti -Maramures, precum si biserica de lemn (functionala) din Bezded - Salaj, construita la mijlocul secolului al XVIII-lea fac parte din acest sector.

Sfaramarea minereului aurifer din Abrud - Alba, Ciocanul hidraulic din Remetea - Alba, Gospodaria-atelier de fierar din Calinesti - Maramures, Gospodaria de clopote si fierarie din Poiana Teiului – Neamt sunt ilustrate de Steampul pentru prelucrarea metalelor.

Ramura olaritul se regaseste prin mai multe gospodarii. In acest sens ateliere de olar reconstituite in muzeu sunt cele din: Marginea - Suceava, Sacel - Maramures, Sasea Romana - Caras Severin, Oboga - Olt, Corund - Harghita.

In cel de-al patrulea sector se incadreaza si procesele si procedeele de prelucrare a pieilor si fibrelor animale si vegetale in scopul realizarii de imbracaminte si obiecte de uz utilitar -gospodaresc. In acest sens amintim: Gospodaria din Saliste - Sibiu, Moara cu dube din Fanate - Bihor, Piua din Prigor - Caras Severin, Dirstele din Moieciu - Brasov, Nistoresti - Vrancea, complexele de industrii taranesti din Gura Raului - Sibiu, Rucar - Brasov si Polovragi - Gorj.

Cel de al cincilea sector a fost infiintat in ultimii ani si este consacrat Edificiilor de utilitate publica. Astfel, edificii ca si Hanul din Tulghes - Harghita sau Carciuma din Batrani - Prahova au aparut in muzeu, ambele functionale mult vizitate de public. De asemenea, functionala este si Popicara din Paltinis - Sibiu, o constructie de lemn datata In jurul anului 1920.

Ultimele postari

^ Top