English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul Municipiului Bucuresti

Bucuresti, Muntenia

Telefon021 3102562
021 3138515 (contabilitate)
021 3156858
AdresaBlvd. I.C. Bratianu, 2
Emailmmb@b.astral.ro

Descriere

Muzeul Municipiului Bucuresti a fost deschis in 1921, iar in anul 1956, se muta in Palatul Sutu. Palatul a fost ridicat dupa planurile arhitectilor Johann Veit si Conrad Schwink, in stil neogotic, avand patru turnulete poligonale si cupola.

Holul central al muzeul a fost definitivat in 1862 de artistul Karl Storck, care a realizat trei arcade, scara monumentala cu doua brate si a instalat oglinda de Murano pe peretele din fata.

Colectia muzeala cuprinde lucrari si obiecte ce descriu Bucurestiul sfarsitului de secol XVII si inceputului de secol XX. Expunerile aduna in jur de 300.000 de obiecte.

Printre cele mai valoroase expuneri se numara sageata cu nestemate a lui Constantin Brancoveanu si primul document care atesta numele orasului Bucuresti, ce poarta semnatura lui Vlad Tepes in 1459.

Colectia de arheologie este formata din piese ce dateaza din paleolitic, neolitic, epoca bronzului (culturile Glina III si Tei), geto-dacice de la Fundeni, Snagov, Popesti-Novaci, dealul Piscului. Cea mai mare parte a colectiei tine de perioada medievala: podoabe, vase ceramice, tezaure monetare, etc.

In cadrul colectiei de numismatica, medalistica si sigilografie se numara: tezaure monetare otomane, rusesti, austriece, sigilii evocand marile familii boieresti Lens, Nasturel-Herescu, Ghica, Paladi, Bals, plachete, medalii, insigne si decoratii.

Colectia de fotografii numara peste 49.000 de fotografii, filme, clisee pe sticla incluzand primele imagini fotografice ale orasului Bucuresti, executate in 1856 de Angerer, lucrarile de sistematizare ale orasului, aspecte de la cercetarile arheologice, cladiri, aspecte din viata orasului.

Colectia de documente: hrisoave, cele mai vechi datand din 1488 - 1582, documente medievale, moderne si contemporane, fondul Manuc (in limba armeana cu caractere turcesti).

Colectia de harti si planuri insumeaza aproape 1.000 de piese ce tin de istoria orasului Bucuresti, cursul Dunarii, la Pen. Balcanica, precum si la unele mosii ale boierilor.
Colectia de arta plastica este formata din tablouri, pietre funerare, desene,steme.
Colectia de stampe, litografii si gravuri aduna imagini de localitati din tara si din strainatate, targuri, personalitati, scene de lupta, tipuri sociale, etc.

Muzeul Municipiului Bucuresti
mai detine si colectia de arme, colectia de mobilier istoric si obiecte de uz casnic, uniforme, steaguri, colectia de obiecte de cult (icoane, tripticuri, cruci din secolele XVII - XIX), colectia de costume si obiecte textile (piese de imbracaminte, esantioane de tesaturi datand din secolele XVI - XIX, podoabe, covoare, perne, perdele, braie, unele descoperite in cursul sapaturilor arheologice) precum si o biblioteca cu peste 45.000 de exemplare, din care aproape in intregime literatura privitoare la Bucuresti.

Ultimele postari

^ Top