English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul Universitatii Babes Boylai

Cluj-Napoca, judetul Cluj

Telefon0264 591471
AdresaMihail Kogalniceanu, 4
Emailamstan@staff.ubbcluj.ro
Persoana de contactDr. Ana-Maria Stan

Descriere

Muzeul Universitatii Babes Boylai din Cluj a fost infiintat in aprilie 2001 si a beneficiat de o extindere incepand cu luna Ianuarie a anului 2002.
Colectiile muzeului cuprind peste 750 de piese originale si facsimile intre care putem regasi: manuale universitare, carti postale, fotografii, medalii, carnete de student, diplome etc.

Cu ajutorul acestor exponate s-a reusit reconstituirea istoriei activitatii tuturor universitatilor, facultatilor si colegiilor din Cluj-Napoca, cu incepere din secolul al XVI-lea.

Printre cele mai importante colectii ale muzeului se remarca colectia de fotografii de epoca (apoximativ 500 de clisee) care surprind in imagini elocvente momentele cele mai importante din viata universitara, cu precadere din perioada interbelica.

Muzeul are in structura sa o expozitie permanenta si o rezerva a muzeului care este destinata numai specialistilor din domeniul cercetarii si documentarii. Expozitia este prezentata pe o structura tematica si cronologica.

In cadrul muzeului este ilustrata perioada 1872 - 1918 a activitatii universitatii maghiare Franz Iosif.
Pentru perioada 1919-1945 muzeul prezinta evolutia universitatii romanesti Regele Ferdinand care ocupa de altfel si cea mai importanta parte a expozitiei permanente a muzeului.
In perioada imediat urmatoare instaurarii comunismului, intre anii 1945-1959, au existat in Cluj doua universitati : cea romaneasca - "Victor Babes" si cea maghiara - "Boylai".

Numele Universitatii Babes-Boylai este dat de reunirea celor doua universitati in anul 1959.
Dupa anul 1989, Universitatea Babes Boylai a devenit o universitate multiculturala, recunoscuta la nivel european pentru varietatea si multitudinea de specializari dar totodata si pentru inaltul nivel de cercetare stiintifica.

O atentie deosebita este acordata marilor personalitati care de-a lungul timpului si-au adus contributia la dezvoltarea Universitatii, precum: Lucian Blaga, Eugen Sperantia, Emil Racovita, Hermann Oberth si altii.

Ultimele postari

^ Top