English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul de Arta Brasov

Brasov, judetul Brasov

Telefon0268 475172
AdresaBlvd. Eroilor, 21
Fax0268 475172
Emailcontact@muzeulartabv.ro

Descriere

Deschis in incinta unei elegante cladiri situata in Bulevardul Eroilor nr. 21 (langa Hotel Capitol), Muzeul de Arta Brasov face parte din obiectivele turistice de mare valoare ale orasului.
Parterul cladirii este impartit in mai multe sali folosite pentru organizarea de expozitii temporare si numeroase manifestari culturale (lansari de carte, concerte, conferinte, mese rotunde etc.).

Muzeul de Arta Brasov ofera spre vizitare doua expozitii permanente:expozitia de Arta Decorativa (reunind piese reprezentative pentru spatiul oriental, european si romanesc) si Galeria Nationala (arta romaneasca moderna si contemporana).

Ultimile expozitii temporare au pus in scena momente si personalitati semnificative din evolutia artei romanesti (Avangarda artistica, Petre Abrudan, Misu Popp, Hans Eder).
De-a lungul timpului, muzeul artistilor contemporani, consacrati sau debutanti au avut la dispozitie un amplu spatiu in incinta muzeului pentru expunerea de arta.

Salonul Judetean de Arta Contemporana este aranjat in fiecare an in salile muzeului.
Artei moderne universale a fost intotdeauna un punct forte al expozitiilor muzeului de Arta Brasov (Juan Miró, Salvador Dali, Pop Art etc.).

Colectia muzeala insumeaza peste 3800 de bunuri culturale (grafica, pictura de sevalet, arta decorativa, sculptura, tapiserie, icoane, covoare orientale si de Transilvania etc.).
Colectia de pictura, grafica si sculptura (3524 de lucrari) simbolizeaza arta romaneasca moderna si contemporana cea transilvaneana din secolele XVII-XX.

Muzeul de Arta Brasov a fost inaugurat in anul 1949 ca sectie a Muzeului Regional. Incepand cu anul 1950 s-a deschis la primul etaj al Casei Sfatului prima expozitie permanenta de arta plastica.
In anul 1970 Sectia de Arta s-a mutat in spatiul in care functioneaza pana in prezent.

Ridicata in anul 1902 pentru Asociatia Meseriasilor Germani din Brasov, cladirea a fost restaurata si reconditionata pentru a folosi destinatiei actuale intre anii 1969-1970.
Muzeul de Arta Brasov a fost infiintat ca institutie de sine statatoare in 1990 prin desprinderea din Muzeul Judetean Brasov a Sectiei de Arta.
Conform Legii muzeelor si colectiilor Muzeul de Arta Brasov este considerat muzeu de importanta judeteana.

Program de vizitare: marti-duminica 10.00-18.00
  • Exista taxe de fotografiere-filmare
  • Persoanele cu dizabilitati beneficiaza de intrare gratuita

Ultimele postari

^ Top