English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul de Arta

Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti

Telefon0252 317377
AdresaRahovei, 3

Descriere

Drobeta Turnu Severin este primul oras modern din Romania ce urmeaza un plan prestabilit (apoi va aparea si Alexandria). Este orasul vazut ca poarta occidentala a Romaniei (pana in 1918), cel in permanenta relatie cu Europa. Muzeul de Arta se gaseste in incinta celui mai impozant edificiu ca tinuta arhitecturala. Acest palat reprezinta imaginea dezvoltarii moderne a asezarii.

Palatul a fost ridicat in jurul anilor 1890, de o echipa de arhitecti-constructori italieni. Stilul arhitectural este cel eclectic occidental, barocizat. Volumetrica sa impozanta justifica aprecierea de cel mai reprezentativ monument de arhitectura civila din orasul Turnu Severin.

Putinele, evocatoarele decoratiuni exterioare, baroce, sunt reprezentative – ancadramentele ferestrelor ornamentate cu elemente florale si mitologice (o forma stilizata a Meduzei), coloanele adosate si cu capiteluri compozite de la intrarea in rezalit, trofeele care incununeaza cornisa fatadei, frontonul impunator cu doua arce dublou.

Dar ceea ce da grandoarea si eleganta unui palat este decorul interior. Eclectismul este vizibil. La parter, spatiu rezervat receptiilor, intalnirilor, al vietii publice a familiei, meselor festive, se observa influentele barocului tarziu, cu insertiuni de arta orientala. Ancadramentele usilor si ferestrelor sunt marcate de stucaturi rafinate, cu elemente vegetale, florale, geometrice stilizate, alaturi de putti si alte simboluri cu numeroase semnificatii.

Monumentalitatea, eleganta sunt insusiri ale echilibrului general, cel ce se masoara aici printr-o atmosfera selecta. Contribuie la acesta si faptul ca fiecare incapere are un farmec aparte dat de aspectele particulare ale elementelor decorative. Eleganta artei palatului este reprezentata prin pictura murala cu scene alegorice sau peisaje din zona Portilor de Fier, cupola infrumusetata cu influente orientale si mozaic de oglinzi, lambriurile realizate din lemn de stejar si frize aurite.

La toate acestea se adauga candelabrele grele, din bronz aurit si cristal venetian, frumoase dantelarii in metal si sticla, capodopere decorative baroce tarzii ce apartin secolului al XVIII-lea european. Aceasta cladire maiestoasa gazduieste incepand cu anul 1990, sediul Muzeului de Arta din Drobeta Turnu Severin. Muzeul de Arta reprezinta o institutie impozanta in viata orasului, o necesitate a contemporaneitatii.

In conditiile unei economii in permanenta dezvoltare, Muzeul de Arta urmareste implinirea celor trei functii (depozitare-conservare, cercetare, valorificare) in viata culturala a orasului Drobeta. Colectia muzeala insumeaza un bogat patrimoniu ce cuprinde piese de mare valoare artistica, de rang national, de aceea depozitarea sa a fost si este un obiectiv principal.

Peste 50 de studii de specialitate, prezentate la sesiuni stiintifice, publicate in reviste de specialitate, au introdus in circuitul stiintific national si european aceste valori. Cu un patrimoniu bogat si valoros, muzeul are in spate peste 40 de expozitii din patrimoniul sau.

Acest obiectiv turistic este printre primele din tara care si-a dezvoltat activitatea sa de cercetare prin proiecte tematice. Cele care ofera posibilitatea de valorificare a capacitatilor intelectuale si a abilitatilor a participantilor, diferentiate de alte profesiuni educative, sunt proiectele din sistemul muzeu-scoala.

Cu o gandire nonconformista, mereu in pas cu evolutia societatii insasi, Muzeul de Arta a realizat tematici care sa transmita elevilor acele cunostinte pe care scoala, de orice grad, nu are cum sa le depisteze si nici mijloace sa o aplice.

Ultimele postari

^ Top