English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul de Istorie Brasov - Casa Sfatului

Brasov, judetul Brasov

Telefon0268 472350
AdresaPiata Sfatului, 30
Emailoffice@istoriebv.ro

Descriere

La data de 22 iunie 2001 Muzeul Judetean de Istorie Brasov si-a redeschis expozitia cu caracter permanent, intitulata Brasov: istorie, cultura, civilizatie.

Colectia este dispusa in 17 sali, pe trei etaje ale muzeului (subsol, parter si etaj), si se intinde pe o suprafata de 1100 mp, cu 3334 piese expuse in 123 vitrine si cu o suprafata grafica totala repartizata pe 210 mp (50 de panouri).

Expozitia este impartita pe trei domenii: arheologie (subsol, 200 mp), istorie medie (parter 450 mp), istorie moderna (etaj 450 mp).

Sectorul de arheologie infatiseaza, printr-un bogat material arheologic impreuna cu o grafica captivanta corespunzatoare precum si prin ample texte explicative, inceputurile vietii si activitatile umane pe teritoriul actualului judet Brasov, dezvoltarea comunitatii omenesti de-a lungul tuturor epocilor istorice pana la inceputurile evului mediu.

Astfel, este ilustrat un material arheologic amplu, paleoliticul mijlociu si superior, epipaleoliticul, neo-eneoliticul, epoca bronzului, prima epoca a fierului (Hallstatt).

Al doilea secto
r al expozitiei infatiseaza dezvoltarea tarii Barsei si a Brasovului in evul mediu.
In acesta zona, in secolul al XII-lea sunt atestate primele colonizari de populatie de origine germanica. Odata cu aceste colonizari se instaleaza Evul Mediu pentru o perioada de sase secole strans legat de cultura si civilizatia Europei Centrale dar si cu foarte multe dependente de estul Europei, Balcani si de Orientul Apropiat.

Dezvoltarea medievala complexa a Brasovului si tarii Barsei este datorata pozitionarii sale la intersectia celor mai importante drumuri de circulatie intre Occident si Orient.
Intreaga istorie medievala brasoveana este marcata sub toate aspectele-economic, social, democratic si politic - de climatul de interferenta de aici.

Cel de-al treilea sector al expozitiei este organizat in ample capitole care printr intermediul materialelor tridimensionale si panourilor de grafica ilustreaza cu maiestrie Cultura brasoveana (secolele XVI-XVIII), Brasovul muzical (secolul XIX – inceputul secolului XX), Teatru la Brasov (secolele XVIII-XX), Dezvoltarea economica a Brasovului si Tarii Barsei (secolul XIX - inceputul secolului XX), Brasovul, centru al miscarii nationale, Presa brasoveana in epoca moderna, Dezvoltarea edilitara a Brasovului (1800-1918), Aspecte ale vietii din satele tarii Barsei (1800-1920).

Program de vizitare: zilnic 10 - 18; luni inchis

Ultimele postari

^ Top