English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul de stiintele naturii

Roman, judetul Neamt

Telefon0233 742528
AdresaStefan cel Mare, 244

Descriere

Muzeul de Stiintele Naturii din Roman a fost inaugurat in anul 1962 si fiinteaza in incinta unei cladiri monument de arhitectura, ce apartine secolului al XIX-lea. De-a lungul celor aproape 50 de ani de existenta, Muzeul de Stiintele Naturii a adunat un patrimoniu bogat si de o mare valoare, fapt ce a determinat inaugurarea unei expozitii permanente de prestigiu.

Expozitia principala se intinde pe un spatiu de peste 260 mp. si debuteaza cu cadrul geografic, pedologia si paleontologia zonei Roman dupa cum sunt infatisate aspectele peisagistice din cadrul principalelor tipuri de ecosisteme, specii de plante si animale specifice zonei, ilustrate cu ajutorul numeroaselor diapozitive si fotografii color.

Diorama "Balta - La Bulboaca" din Lunca Mircesti infatiseaza turistului specii de plante si animale caracteristice acestui ecosistem, in sezon estival. In peretele lateral al dioramei, intr-o nisa ecologica, sunt ilustrate specii de plante acvatice submerse unde se evidentiaza fenomenul de heterofilie prezent la unele specii.

Padurea de foioase in amestec (slem de deal) in perioada autumnala infatiseaza principalele specii de arbori: carpenul, stejarul, paltinul, fagul. In afara de reprezentarea dioramatica, vitrinele ilustreaza cu ajutorul unor macro si microcasete flori si fructe ierborizate, ramuri cu frunze, esantioane de lemn in sectiune transversala si longitudinala, precum si materiale obtinute prin prelucrarea lemnului.

Entomofauna padurilor de foioase este infatisata prin intermediul numeroaselor insectare. In centrul colectiei se regaseste o vitrina cu principalele pasari rapitoare de zi.
Spatiul amenajat pentru ilustrarea padurii de lunca (zavoi) in perioada estivala evidentiaza, cu ajutorul dioramei, specii de esente forestiere moi (plop, salcii) specii faunistice adaptate la acest tip de ecosistem, localizat pe soluri aluvionare.

Colectiile din vitrine infatiseaza multitudinea speciilor de Salix din zona cat si entomofauna ecosistemului de lunca din zona mijlocie a Siretului. Ocrotirea naturii in zona Roman este evidentiata printr-o harta a principalelor parcuri dendrologice din aceasta regiune, specii de animale si plante.

Speciile ocrotite, monumente ale naturii sunt ilustrate cu ajutorul unor casete floristice realizate din plexiglas - o expozitie ce reprezinta o mare atractie turistica, care se bucura de avantajul integrarii speciilor in contextul legaturilor lor ecologice.

In acest mod se pune in valoare o mare parte din colectiile Muzeului de Stiintele Naturii, care aduna in totalitate peste 15.000 coli de ierbar din colectiile de flora si un numar de peste 41.000 piese din colectiile de fauna, insumand piese de malacologie, entomologice, roci si minerale.

Ultimele postari

^ Top