English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Parcul Cismigiu

Bucuresti, Muntenia

AdresaBlvd. Mihail Kogalniceanu

Descriere

Inca din sec. XIX, Parcul Cismigiu capteaza atentia prin frumusetea si unicitatea sa. Parcul Cismigiu este cel mai vechi parc din Bucuresti.  Aflat in centrul capitalei, parcul Cismigiu  este delimitat in Sud de bulevardul Mihail Kogalniceanu, in Vest de Schitu Magureeanu, in Nord de strada Stirbei Voda si in Est de Strada Brezoianu.

Ca atractie turistica, in Parcul Cismigiu este amenjata o dumbrava cu un lac format din izvoare naturale aflate la baza terasei dintre strada Stirbei Voda.
Acest lac este atestat documentar inca din vremea lui Matei Basarb, avand in vremea aceea numele de "Balta lui Dura negrutatorul".

Parcul a fost inaugurat in anul 1854 si numele sau ne trimite in anul 1779, cand domnul Tarii Romanesti, Alexandru Ipsilanti, hotaraste construirea a doua cismele in Bucuresti pentru a avea apa potabila.

Una din cismele a fost facuta pe locul gradinii din parc, inspre strada Stirbei Voda. In vecinatatea acestei cismele se construieste casa lui Dumitru suiulugi-casa, numit si " marele cismigiu" deoarece era seful lucrarilor de supraveghere a curgerii apelor si al celor 2 cismele.

In jurul anilor 1830, se hotarareste formarea unei gradini publice. Aceasta va fi realizata mai tarziu in timul lui Gheorghe Bibescu, cu ajutorul arhitectului peisagist vienez Carl Friedercih Wilhelm Meyer.

Dupa planurile arhitectului, este amenajat un lac foarte frumos, avand instalatii de canalizare necesare pentru o curatare detaliata, iar in centrul lacului se instaleaza o fantana arteziana.
Iarna, lacul reprezinta un principal punct de atractie pentru toti cei care iubesc patinajul.

Aleile sunt facute tot dupa schitele arhitectului, care foloseste fiecare ridicatura de teren pentru a forma o imagine de ansamblu a parcului cat mai frumoasa.

In timpul acesta se planteaza peste 30 000 de arbori din Romania dar si specii rare. De asemenea se realizeaza grote artificiale, covoare florale, poduri si se monteaza banci.

Parcul Cismigiu a fost in timp marit, ajung la 17 ha in prezent, cumparandu-se o parcela de pamant din gradina familiei Cretzulescu. In lac sunt adusi pesti exotici, lebede si pelicani. Se pun bazele si unei minigradini zoologice: ursi, vulpi, lupi si castori.

In 1852 se finalizeaza imprejmuirea parcului. Apar o serie de regulamente de ordine interioara a parcului: Plimbarea pe alei se putea face pana la orele 22, iar in noptile luminoase, pana la miezul noptii. Era interzis accesul calare sau cu trasura, dar si cu animale. De asemenea nu aveau voie in parc nici vanzatorii ambulanti. Erau reguli stricte privind atmosfera zgomotoasa care era la randul ei sanctionata.

In sec XIX, se monteaza la intrarea principala a parcului , unul din primele chioschiuri de ziare din Capitala, care mai functioneaza si astazi.

Unul din principalele puncte de interes turistic il reprezinta restaurantul in stil romanesc 'Monte Carlo', construit de arhitectul Ion Mincu.

Restaurantul a fost refacut dupa al doilea razboi mondial si atrage vizitatorii datorita frumoasei privelisti asupra lacului.

In partea dinspre bulevardul Regina Elisabetha a fost amenajat, intr-un spatiu plin de verdeata, Rondul Roman. Inaugurat in 1943, rondul adaposteste busturi cioplite in piatra pe socluri inalte, reprezentand chipurile unor mari personalitati romane: Mihai Eminescu, Alexandru Odobescu. Titu Maiorescu, I.L. Caragiale, George Cosbuc, St.O.Iosif, Ion Creanga, Al. Vlahuta, Duiliu Zamfirescu, B.P.Hasdeu, N.Balcescu, V.Alecsandri.
Ultimele postari

^ Top