English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia arheologica Targsoru Vechi

judetul Prahova, Muntenia

AdresaLoc. Targusoru Vechi,
Persoana de contactCiuperca Bogdan

Descriere

Rezervatia arheologica Targsoru Vechi este amplasata in apropierea municipiului Ploiesti, la 8 km vest de acesta, pe partea dreapta a soselei Ploiesti - Targsor, asezarea fiind strabatuta de paraul Leaota.

In anul 1956 au debutat cercetarile arheologice in rezervatie (prima echipa de cercetatori era formata : Dorin Popescu - responsabil, Gheorghe Diaconu, Gheorghe Cantacuzino, Sebastian MorintzNicolae Simache, Dinu V. Rosetti, prof. Ion Ionascu - consilier pentru partea istorica, studenti: M. Sanpetru, Al. Popeia, M. Zgabea), cand sunt delimitate primele sectiuni in perimetrul curtii voievodale.


De-a lunugul a 50 de ani de cercetari continue, numeroase personalitati si-au adus contributia la acesta rezervatie printre care se numara Gheorghe Diaconu (sufletul santierului timp de 45 de ani), Victor Teodorescu, Gheorghe Cantacuzino, Sebastian Morintz, Nicolae Constantinescu, Dinu V. Rosetti, Radu Harhoiu, Mircea D. Matei, Magda Tzoni, Venera Radulescu, Anca Paunescu, Nina Grigore.

In ultima perioada, cercetarile arheologice de la Targsoru Vechi au fost intreprinse de personalitati ca Alexandru Niculescu, Dan Lichiardopol, Andrei Magureanu, Bogdan Ciuperca, Dorin Sarbu, Alin Franculeasa si Eugen Pavelet.
Pe toate intinderea acestui obiectiv turistic de 17 ha. s-au identificat si cercetat vestigii care de-a lungul vremii s-au materializat in valoroase contributii privind intelegerea habitatului uman.

In anul 1991, Comisia Nationala a Monumentelor, Ansamblurilor si Siturilor Istoricea afirmat despre situl arheologic de la Targsoru Vechi ca este o 'rezervatie de interes public national'.
Cercetarile arheologice ce s-au desfasurat pe malurile paraului Leaota au dezvaluit urme de locuire ce ilustreaza toate epocile istorice din paleoliticul superior si pana in secol XIX p.Chr.

Astfel, Rezervatia arheologica Targsoru Vechi reprezinta locul ideal pentru cercetatori de a examina relatiile si legaturile dintre epoci, populatii, mode.
Descoperirile se evidentiaza prin posibilitatea cercetarii lor in paralel si ca atare realizarea unei foarte importante comparatii a datelor arheologice intre variatele colectivelor care formeaza situl.

Importanta deosebita a acestui sit este data de potentialul arheologic unic
: termele si castrul sunt pastrate in totalitate si apartin seriei de monumente romane din secolul II p. Chr., aflate in zona subcarpatica alaturi de castrele de la Drajna de Jos si Malaesti din judetul Prahova si Voinesti din judetul Arges.

Necropola din secolele III-IV p. Chr. reprezinta unul dintre cele mai importante situri pentru determinarea cronologiei culturii Santana de Mures - Cerneahov, pentru stabilirea componentei etnice dar si a comportamentelor specifice ritului si ritualului funerar al purtatorilor acestei culturi, cu atat mai mult cu cat starea in care s-au mentinut este foarte buna.

Faptul ca asezaminte ce dateaza din secolele II-III, V-VII, VIII-X p. Chr. s-au descoperit in acelasi punct arheologic face posibila o comparatie a vestigiilor absolut necesara intelegerii istoriei zbuciumate a primului mileniului crestin.

Se gasesc unele asezari pre- si proto-istorice, unele dintre acestea reprezentand descoperiri caracteristice acestei zona a Munteniei; targul medieval nu este afectat de de constructii moderne reprezentand astfel un excelent potential de comparatie cu descoperirile facute in Orasul de Flori (Giurgeni, judetul Ialomita);

Curtea domneasca reprezinta singurul monument de acest tip accesibil unei cercetari complete, nefiind suprapusa de constructii moderne.

Ultimele postari

^ Top