English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia paleontologica Dealul Repedea

Iasi, judetul Iasi

Adresa,,Dealul Repedea

Descriere

Rezervatia paleontologica Dealul Repedea are o suprafata de 38 ha si este localizata in partea de sud a municipiului Iasi. Este alcatuita din depozite masive de gresii calcaroase si calcare oolitice de varsta sarmatianului mijlociu, cu numeroase ramasite fosile de moluste.

Dealul Repedea, una dintre cele 7 coline pe care se intinde municipiul Iasi, este la origini un vechi fund de mare, care in decursul vremurilor s-a retras spre sud. Acest deal semet a fost creat prin incretirea scoartei terestre. Stau marturie milioanele de scoici pietrificate din varful dealului si din grota sau pestera din apropiere. Dealul a fost declarat monument al naturii si este protejat prin lege.

Rezervatia este situata aproape de Releul de televiziune, pe Dealul Repedea si totalizeaza 47,47 ha (platoul structural si zona de abrupt, grotele, carierele de piatra) din care 2/3 apartin de Primaria Barnova iar 1/3 apartine Primariei Iasi.

Primele cercetari au fost intreprinse de catre profesorul Grigore Cobalcescu, de la Universitatea Al. I. Cuza, in zona carierelor de piatra de la Pietrarie-Repedea, in anul 1862. In decursul timpului acest monument al naturii a fost obiectul mai multor studii paleontologice, sedimentologice si geochimice, lito si biostratigrafice.

Totalitatea fosilelor si calcarelor existente au facut ca in anul 1953, Dealul Repedea sa devina prima rezervatie geologica din Romania, iar in acelasi timp aceste fosile, cele de Mactra Podica fiind cele mai importante, fiind dovada existentei Marii Sarmatice acum aproximativ 20 de milioane de ani.

Dealul Repedea
are o pozitie care ii ofera un statut foarte bun, aflandu-se exact la limita dintre Campia Moldovei si Podisul Central Moldovenesc, la contactul dintre padure si silvostepa si de aceea vegetatia, fauna, morfologia reliefului ii dau un farmec deosebit.
A fost declarata monument al naturii in anul 1950, si ca avand importanta avifaunistica in anul 1994 (avifauna masivului cuprinde 117 specii de pasari, din totalul de 383 de specii semnalate in fauna Romaniei).

Dintre acestea, un numar de 113 specii de pasari este mentionat in anexele legii 236 din 2001, iar la Consiliul Europei, prin conventia de la Berna (1979), au fost incluse 94 de specii existente in zona Repedea si s-a dat acordul de conservare a liliecilor din Europa (eurobat), ce prevede protejarea tuturor celor 37 de specii europene.

Rezervatia Dealul Repedea este o atractie in randul turistilor, in special datorita aspectului vegetatiei si faunei: chiroptere, reptile, amfibieni, mamifere etc., morfologiei reliefului, cu inaltimi cuprinse intre 300m si 370 m si nu in ultimul rand al peisajului, cand, in zilele senine se poate admira spre vest trunchiul de piramida ai Ceahlaului. Dealul Repedea a devenit cu siguranta un adevarat punct de atractie a turistilor.

Ultimele postari

^ Top