- Romguide.ro in presa scrisa si online !
- Romguide a incheiat un parteneriat exclusiv cu BCR Tenis Partener.
- Romania este prima in istorie care a castigat trei premii Pomme d’Or
- Elena Udrea a semnat un contract de finantare prin programul operational regional la Tulcea
- Strategia Europeana in Regiunea Dunarii - oportunitati pentru economiile regiunilor implicate
- MDRT sprijina dezvoltarea statiunilor turistice


2120 locatii
Obiective turistice
1-6 / 2120 »
Cetatea Sighisoara
Sighisoara, judetul MuresSighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]
Manastirea Barsana
judetul Maramures, MaramuresManastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]
Manastirea Voronet
Gura Humorului, judetul SuceavaCtitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]
Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)
Delta Dunarii, judetul TulceaOdata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]
Manastirea Humor
Gura Humorului, judetul SuceavaSituata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]
Manastirea Hurezi (Horezu)
Horezu, judetul ValceaManastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]
Teatrul National I. L. Caragiale
Bucuresti, Muntenia
Telefon | 021 3139175 |
021 3139437 | |
Adresa | Blvd. Nicolae Balcescu, 2 |
Fax | 021 3123169 |
contact@tncaragiale.ro |
Descriere
Teatrul National I.L. Caragiale este locul unde s-a remarcat prima scoala de regie romaneasca si unde s-au format generatii de mari actori, de drama si de comedie.
Teatrul National din Bucuresti a fost deschis in 1852. Infiintarea lui s-a datorat schimbarilor sociale si politice impuse de Revolutia de la 1848. Sala de spectacole, avea initial o capacitate redusa si a trebuit sa fie marita pentru a cuprinde mai multi spectatori prezenti la inaugurare. Statutul teatrului a fost stabilit in 1864.
Vechea cladire a Teatrului National Bucuresti a fost bombardata la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.
Teatrul functioneaza intr-un nou spatiu din 1973, o cladirea moderna, ce se intinde pe o suprafata de 10 000 mp (din care 1480mp apartin scenei mari), cu trei sali (1100, 400,200 locuri) si profitand de cele mai performante dotari tehnice din tara.
Se poate afirma ca istoria Teatrului National este similare cu istoria dramaturgiei romanesti. Aici si-au inceput cariera cei mai importanti dramaturgi, de la clasici pana la contemporani.
In 1867 la Teatrul National a fost reprezentata prima opera valoroasa din dramaturgia romaneasca, Razvan si Vidra de B.P.Hasdeu.
In 1879, O noapte furtunoasa da startul la seria premierelor cu piesele lui I.L.Caragiale.
Tot in 1879 incep sa fie reprezentate piesele lui Vasile Alecsandri.
Premiera Vlaicu Voda de A.Davila are loc in 1902, iar in 1909-1910 se reprezinta pentru prima oara trilogia lui B.Delavrancea.
Dintre dramaturgii romani importanti din perioada interbelica amintim Camil Petrescu, A.Kiritescu, N.Iorga, Gib Mihaescu, Victor Eftimiu, Victor Ion Popa, George Ciprian, Mihail Sorbul, Liviu Rebreanu, Anton Holban, M.Sebastian, G.M. Zamfirescu, Tudor Musatescu.
Printre dramaturgii contemporani se numara: Mircea Eliade, I.D.Sarbu, Teodor Mazilu, Eugen Barbu, Horia Lovinescu, Eugen Ionescu, D.R.Popescu, Paul Anghel si multi altii.
In 150 de ani de existenta, Teatrul National Bucuresti a reusit sa ilustreze prin scrieri dramatice de o valoare deosebita, cele mai importante si mai semnificative piese din dramaturgia universala.
Website | http://www.tnb.ro |