English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

Elena Udrea a semnat un contract de finantare prin programul operational regional la Tulcea

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat astazi, 27 mai a.c., la Tulcea, un contract de finantare prin Programul Operational Regional, care vizeaza valorificarea turistica a manastirilor tulcene prin imbunatatirea infrastructurii de acces si de mediu.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 23 de luni si are o valoare totala de 75.880.405,41 lei, din care 62.817.993,64 lei valoare eligibila, formata din 54.337.564,50 lei contributia Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 1.256.359,87 lei contributia beneficiarului (Consiliul Judetean Tulcea, Consiliul Local al Municipiului Tulcea si consiliile locale ale comunelor Frecatei si Niculitel).

Obiectivele urmarite sunt: cresterea gradului de acces si mobilitate in zona manastirilor nord-dobrogene Saon, Celic-Dere si Cocos, cresterea contributiei turismului la dezvoltarea regiunii si cresterea atractivitatii turistice a zonei. In urma investitiilor efectuate, se asteapta cresterea numarului de vizitatori la obiectivele din zona de la 60.000 la 100.000 turisti / an, crearea a minimum 400 de noi locuri de munca si cresterea veniturilor la bugetul local cu 75%.

Proiectul este depus in cadrul Axei prioritare 2 – Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, domeniul major de interventie 2.1 privind reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura.

^ Top