English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

Romania este prima in istorie care a castigat trei premii Pomme d’Or

'Romania este prima tara in istorie care a castigat trei premii Pomme d’Or pentru turism in acelasi an. A castiga Pomme d’Or sau premiul Marul de Aur, poate fi considerat in domeniul turismului echivalentul castigarii premiului Oscar pentru cel mai bun film.

In fiecare an, Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor pe teme turistice (FIJET) isi prezinta premiile Pomme d’Or pentru a rasplati eforturile in ridicarea nivelului turismului. Premiul a castigat o mare recunoastere de-a lungul anilor si exista intotdeauna o lista de candidati care concureaza pentru el.

De la fondarea sa in 1970, premiul FIJET a fost primit de 41 de beneficiari. Primul “La Pomme d’Or” primit de Romania dateaza din 1975, cand a fost acordat manastirii Moldovita, din Bucovina.

Anul acesta Marul de Aur a fost conferit reprezentantilor din 'Marginimea Sibiului' regiune de ecoturism, Rezervatiei Biosfera Deltei Dunarii si Companiei aeriene Blue Air. Este pentru prima data cand acest premiu este acordat pentru trei locatii turistice separate din aceeasi tara.

FIJET, fondata la Paris in 1954 de catre Asociatiile Nationale ale Frantei si Belgiei, este cea mai veche asociatie de scriitori si ziaristi de turism din lume. Numarul de membri ai acesteia depaseste in prezent 600, in peste 35 de tari de pe cinci continente. Ea este de asemenea una din cele mai mari organizatii profesionale de ziaristi de turism.

Ceremonia s-a tinut in 'Marginimea Sibiului', care a fost numita “cea mai romantica regiune din lume pentru ecoturism”, de Magazinele Forbes.

Acum, cu patru trofee din 41, Romania se claseaza pe primul loc, impreuna cu Belgia si Spania, intre cele mai onorate destinatii.

Premiile in forma de mar sunt lucrate manual de un artist american. Baza din marmura este cioplita manual dintr-un bloc mare de marmura din Mexic apoi este sculptat si asamblat in Los Angeles.

Aurul insa nu este pe dinafara. Inauntrul marului de cristal este aur de 23 de karate, care pluteste intr-o baie speciala, in scopul prevenirii innegririi sau schimbarii culorii acestuia.'

Sursa : www.theepochtimes.com
^ Top