English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

Strategia Europeana in Regiunea Dunarii - oportunitati pentru economiile regiunilor implicate

Actorii interesati de oportunitatile deschise de Strategia UE pentru Regiunea Dunarii au participat la Conferinta nationala cu tema 'Strategia Europeana in Regiunea Dunarii – oportunitati pentru economiile regiunilor implicate', organizata de Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerului Mediului si Padurilor si cu Senatul Romaniei.

"Din punct de vedere economic, implementarea acestei Strategii va crea si in Romania noi oportunitati pentru mediul de afaceri prin imbunatatirea accesibilitatii, prin continuarea extinderii si modernizarii infrastructurii portuare, aeroportuare, sistemului stradal si feroviar, prin crearea unui sistem multi-modal de transporturi, dezvoltarea si extinderea infrastructurii utilitatilor. Prioritar pentru Romania este sublinierea importantei fluviului Dunarea ca si coridor de legatura intre statele din regiune si Marea Neagra", a declarat ministrul Elena Udrea.

Pana la sfarsitul acestui an va fi definitivata Strategia UE pentru Regiunea Dunãrii, un model de dezvoltare regionala la nivel european, initiativa lansata de Romania si Austria in 2008.

Strategia Dunarii este o strategie interna a Uniunii Europene la care sunt invitate sa participe si statele terte riverane si respecta cele trei principii aplicate si in cazul Strategiei UE pentru Regiunea Marii Baltice. Cele trei domenii propuse de Comisia Europeana si pe care se va axa Strategia sunt: conectivitatea (transport, energie, telecomunicatii), protectia mediului si gestiunea apei, dezvoltarea socio-economica (cultura, educatie, turism, dezvoltare rurala).

La conferinta au participat parlamentari, reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor, societatii civile din regiunea riverana Dunarii.

^ Top