English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

Excursie de o zi la Brasov si Bran

Excursie de o zi la Brasov si Bran
Distanta: 200 km de Bucuresti

Brasov

De la aleea recunoscuta pe plan european, Strada Sforii, si pana la tragedia celui mai mare monument gotic din Romaia - Biserica Neagra, curiozitatile Brasovului scriu zilnic cate o legenda. In Brasov, modernul se poleieste cu istorie, odata imbinat cu stilul vechi al cladirilor, al strazilor. Goticul, romanicul, renascentismul, barocul, art nouveau-ul, brancovenescul – sunt toate prezente in zidurile cetatii, ale Bisericilor, catedralelor si portilor pe care Brasovul, pe de-a-ntregul, le gazduieste armonios.

Bran

Zona Branului ofera un contrast incantator intre plaiuri si vai puternic adancite de chei, pesteri si lanturile muntoase de pe margini. De la Cheile Moeciului, muntii Bugeci si Piata Craiului, Pestera Dambovicioara, Ceteatea Rasnovului, cetatile sasesti de la Prejmer si Harman – zona Branului reprezinta paradisul oricarui turist insetat de legende, istorie si natura.

Obiective vizitate

Castelul Bran

Structura este tipica fortificatiilor din secolul al XIV-lea, insa nimic altceva nu se mai lasa cuprins in tipare cand vine vorba despre Castelul Bran! Situat in Pasul Bran – Rucar, la 30 de km de influenta urbana a Brasovului, Castelul inglobeaza in fatadele sale interioare si exterioare elemente arhitecturale din diferite epoci de inspiratie istorica.
^ Top