English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

Excursie de o zi la Sinaia

Excursie de o zi la Sinaia
Distanta: 120 km de Bucuresti

Natura, liniste, confort si intimitate. Toate sunt atribute ale statiunii montane Sinaia, de pe Valea Prahovei. Si toate sustin farmecul acestui loc pe care chiar din primele ore petrecute aici, turistul il poate simti ca fiindu-i familiar. La poalele muntilor Bucegi, pe platoul ce coboara spre Valea Prahovei, la o altitudine de 800-1000 m, Sinaia pare un oras locuit numai si numai de turisti, ermetic cu trairile sale, generos cu frumusetea naturala.

Obiective vizitate


Castelul Peles

Va invitam in vizita la resedinta de vara a Regelui Carol I! Astfel suna acum indemnul adresat turistilor, carora in 1914, dupa moartea Regelui, li s-a permis sa viziteze muzeul Castelului Peles. Iar onoarea este, intr-adevar, de partea vizitatorului: pentru ca de la gradina, terasa si exteriorul castelului si pana la tablourile si decorurile din camerele impresionante - Castelul Peles se ridica la inaltimea pretentiilor si, mai ales, rasplateste asteptarile. Numai in interior sunt 160 de incaperi decorate in stiluri arhitectonice diferite (Renastere germana, engleza, italiana, baroc german, hispano-maur, Rococo francez).

Manastirea Sinaia

Ctitorita in secolul al XVII-lea, Manastirea reprezinta primul edificiu ridicat pe acest teritoriu. Veche, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", construita in stil brancovenesc, Manastirea surprinde prin liniste si frumusete. Pictura din pridvor si pronaos (Pantocratorul) a fost conservata in mare parte in original si este opera lui Parvu Mutu Zugravul, pictorul preferat al familiei Cantacuzino. Picturile cupolei din pridvor ilustreaza momente din viata Sfantei Ecaterina (ocrotitoarea Manastirii de la Muntele Sinai), a Sfantului Dumitru (ocrotitorul Tarii Romanesti) si a Sfantului Gheorghe (protectorul Moldovei si al militarilor).
^ Top