English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

In schimbul a o mie de povesti - Circuit turistic in Sibiu

In schimbul a o mie de povesti - circuit turistic in Sibiu
Durata: 3 zile / 2 nopti

Astazi, peste dalele din centrul orasului calca zilnic mii de oameni. Cu cateva sute de ani in urma, in aceeasi Piata Mare stateau inchisi intr-o "cusca a nebunilor" cei care contraveneau ordinii publice si erau arse vrajitoarele... Insa povestile cu adevarat magice ale Sibiului sunt cele pe care le scrie imaginatia fiecarui turist - odata inconjurat din toate partile de cladirile colorate, odata ce trece mana peste fisura din zidul vechi de sute de ani, odata ce fotografiaza stema orasului, hraneste porumbeii si simte orasul medieval de la inaltimea turnului. Pentru ca daca o fotografie face cat o mie de cuvinte, atunci Sibiul face cat o mie de povesti despre aerul romantic al vremurilor trecute. Iar povestile orasului curg in continuare peste locul in care odata, nu demult, se jucau piese de teatru, se tineau targuri anuale, se adaposteau porumbei pe acoperisul Bisericii Catolice, filosofii isi cautau muzele, fluturau steaguri pe acoperisurile caselor, iar soldatii le sopteau iubitelor vorbe dulci pe "Podul Minciunilor".

Program:

Ziua 1

Preluare turisti, Plecare spre Sibiu, Transfer la hotel, Cazarea se va face in Sibiu.

Ziua 2

Mic dejun, Turul orasului Sibiu cu ghid, Cazarea se va face in Sibiu.

Obiective turistice vizitate:

Muzeul National Brukenthal

Muzeul National Brukenthal a fost infiintat in 1817 si expune elemente arta plastica, istorie, stiintele naturii, arheologie, numismatica, arta decorativa. Acesta are la baza fostele colectii Brukenthal, la care s-au adaugat colectiile Muzeului Societatii Carpatine. In anul 1950, colectiile au fost marite cu 497 lucrari de arta romaneasca ale Muzeului Astrei. Fondat de baronul Samuel von Brukenthal, monument baroc, contine un corpul Principal ce a fost ridicat intre anii 1778 – 1788.

Catedrala Ortodoxa Sfanta Treime

In planul orasului sunt figurate din anul 1875, cinci parcele spre Str. Mitropoliei si trei parcele spre Str. Xenopol ce au fost unificate, iar cladirile existente aici - daramate (inclusiv bisericuta modesta din interiorul cvartalului) in vederea construirii catedralei.
Rezultatul a fost mare edificiu cu o alcatuire simetrica si un plan central care, cu unele modificari (aparitia celor doua turnuri zvelte pe fatada), incearca sa reia, la o scara evident minimla, elevatia unei bazilici bizantine. Finisajele exterioare determina expresia arhitecturala: caramida aparenta presata (Klinker) pozata in asize orizontale cu doua culori alternate si acoperisurile cu tabla de cupru. Biserica ctitorita de Mitropolitul loan Metianu este construita intre anii 1902 - 1906 de catre arhitectii Virgil Nagy si losif Kamner din Budapesta.


Catedrala Evanghelica

Amplu edificiu in stil gotic, Catedrala Evanghelica are planul format dintr-un cor poligonal compus din trei travee, flancat la nord de o sacristie. In partea de vest se gaseste un transept, apoi nava centrala si cele doua laterale. Tot in partea de vest a fost ridicat turnul masiv, integrat in cele din urma intr-un nartex format, la randul sau, din trei nave.

Biserica Romano-Catolica


Situata in Piata Mare din Sibiu, Biserica Romano- Catolica este una din cladirile ridicate din secolul 18. Lacasul se incadreaza armonic in contextul arhitectural al orasului (realizata in stil baroc neostenativ), in ciuda faptului ca a fost construita relativ tarziu. Dupa ce Sibiul s-a inscris la Reforma, orasul a ramas aproape 150 de ani fara biserica catolica.

Turnul Sfatului

Este unul dintre cele mai renumite monumente ale orasului Sibiu. Din punct de vedere etimologic, Turnul Sfatului se numeste astfel deoarece apara poarta de intrare in cea de a doua incinta, situata in imediata apropiere a cladirii ce adapostea primaria Sibiului, mentionata in documente la 1324 (Piata Mica Nr. 31, azi refacuta).
Turnul Sfatului, in forma sa actuala, se ridica pe inaltimea a sapte etaje retrase succesiv, avand fatadele marcate prin deschideri inguste de forma unor metereze. La parter are o ampla trecere boltita. Accesul in interior este posibil printr-o usa de mici dimensiuni, de unde, prin intermediul unei scari spiralate, se ajunge la etajele superioare. Gratie mai multor faze de constructie a rezultatul edificiul actual. Acesta a fosst suprainaltat si chiar inglobat unui grup de cladiri. Probabil, din constructia initiala s-a pastrat, doar nucleul construit pana la inaltimea primului etaj.
 

Sistemul defensiv al cetatii Sibiu

Turnul Olarilor, Turnul Pielarilor, Turnul Pulberariei, Turnul Scarilor, Turnul Dulgherilor, Turnul Archebuzierilor, Turnul Preotilor

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA

Prima manifestare al expozitiei in aer liber a avut loc sub auspiciile ASTREI, urmand in acest sens traditiile sibiene. Muzeul a luat fiinta in anul 1905 din nevoia de a pastra un patrimoniu deosebit de important, pe cale de disparitie, supus greutatilor vremii.
Muzeul se gaseste intr-un splendidul decor natural oferit de padure si lacuri. Conform informatiilor oferite de Catalogul-ghid aparut in 1995, actualmente, muzeul detine 115 unitati si 279 constructii anexe. Acestea sunt situate in contextul a cinci mari sectoare cuprinzand grupe tematice aferente. O expozitie de sculptura monumentala li se adauga acestora.

Ziua 3

Mic dejun, Plecare spre Bucuresti.
^ Top