English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

Sibiu - Sighisoara - Brasov

Panorama - circuit turistic Sibiu - Sighisoara - Brasov
Durata: 5 zile / 4 nopti

Privirile fug de la un acoperis la altul, de la imaginea neclara a statuilor din centrul pietelor, la miscarile ritmice ale plimbarilor, la culorile pastelate si curiozitatea intuitiva de a studia ce se intampla dincolo de gardurile inalte, sasesti. Pentru ca ce au in comun Sibiul, Sighisoara si Brasovul sunt panoramele cu efecte terapeutice asupra sufletului. Dincolo de linistea, maretia si frumusetea oraselor, privirea panoramica asupra oraselor imaparte fiecarui turist un strop din visul la o cariera de fotograf.

Program:


Ziua 1

Preluare de la aeroport, Turul orasului Sibiu, Plecare spre Sighisoara, Cazarea se va face in Sighisoara.

Sibiu

Astazi, peste dalele din centrul orasului calca zilnic mii de oameni. Cu cateva sute de ani in urma, in aceeasi Piata Mare stateau inchisi intr-o "cusca a nebunilor" cei care contraveneau ordinii publice si erau arse vrajitoarele... Insa povestile cu adevarat magice ale Sibiului sunt cele pe care le scrie imaginatia fiecarui turist - odata inconjurat din toate partile de cladirile colorate, odata ce trece mana peste fisura din zidul vechi de sute de ani, odata ce fotografiaza stema orasului, hraneste porumbeii si simte orasul medieval de la inaltimea turnului. Pentru ca daca o fotografie face cat o mie de cuvinte, atunci Sibiul face cat o mie de povesti despre aerul romantic al vremurilor trecute. Iar povestile orasului curg in continuare peste locul in care odata, nu demult, se jucau piese de teatru, se tineau targuri anuale, se adaposteau porumbei pe acoperisul Bisericii Catolice, filosofii isi cautau muzele, fluturau steaguri pe acoperisurile caselor, iar soldatii le sopteau iubitelor vorbe dulci pe "Podul Minciunilor".

Ziua 2

Mic dejun, Turul cetatii Sighisoara, Dupa-amiaza libera, Cazarea se va face in Sighisoara.

Sighisoara

Unica in Romania, rara in Europa. Cetatea Sighisoara este locuita si astazi, ceea ce o transforma dintr-o zestre istorica intr-un complexul medieval de arhitectura militara, civila si ecleziastic... actual. Si totusi, Sighisoara este rupta de contemporan gratie stradutelor inguste, a pietrei cubice lucioase, a felinarelor si zidurilor din caramida dura, a turnurilor (Aurarilor, Cizmarilor, Cojocarilor, cu ceas, Fierarilor, Franghierilor, Macelarilor), a Bisericilor (din deal, Leprosilor, Romano-Catolica), a Casei cu Cerb, a Scolii din deal, Scolarilor, a Catedralei Ortodoxe, a Casei Vlad Dracul, a Monumentului "La Chip", a oamenilor.

Ziua 3

Mic dejun, Plecare spre Brasov, Turul orasului Brasov, Cazarea se va face in Brasov.

Brasov

De la aleea recunoscuta pe plan european, Strada Sforii, si pana la tragedia celui mai mare monument gotic din Romaia - Biserica Neagra, curiozitatile Brasovului scriu zilnic cate o legenda. Modernul se poleieste cu istorie, odata imbinat cu stilul vechi al cladirilor, al strazilor. Goticul, romanicul, renascentismul, barocul, art nouveau-ul, brancovenescul – sunt toate prezente in zidurile cetatii, ale Bisericilor, catedralelor si portilor pe care Brasovul, pe de-a-ntregul, le gazduieste armonios.
Primavara in Piata Sfatului e proaspata, iar toamna - aerul e colorat. Iernile sunt magice si verile – intime. Aici, unde hazardul este intampinat cu gratie, viata brasovenilor curge molcom printre aparatele de fotografiat si privirile admirative ale turistilor. Pentru ca linistea de deasupra orasului vegheaza legendele autohtone si face ca orice alte istorisiri sa fie de prisos.

Ziua 4

Mic dejun, Vizita la Bran, Cazarea se va face in Brasov.

Bran

Zona Branului ofera un contrast incantator intre plaiuri si vai puternic adancite de chei, pesteri si lanturile muntoase de pe margini. De la Cheile Moeciului, muntii Bugeci si Piata Craiului, Pestera Dambovicioara, Ceteatea Rasnovului, cetatile sasesti de la Prejmer si Harman – zona Branului reprezinta paradisul oricarui turist insetat de legende, istorie si natura.
Obiective vizitate - Castelul Bran
Structura este tipica fortificatiilor din secolul al XIV-lea, insa nimic altceva nu se mai lasa cuprins in tipare cand vine vorba despre Castelul Bran! Situat in Pasul Bran – Rucar, la 30 de km de influenta urbana a Brasovului, Castelul inglobeaza in fatadele sale interioare si exterioare elemente arhitecturale din diferite epoci de inspiratie istorica.

Ziua 5

Mic dejun, Transfer catre aeroport.
^ Top