English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Cetatea Poenari

judetul Arges, Muntenia

AdresaSat Capatanenii Pamanteni,

Descriere

Cetatea Poenari se gaseste la o altitudine de 850 metri, si mai poarta denumirea "cuibul de vulturi al vitejilor de demult", cetate care, cu sute de ani in urma, era parte dintr-un lant de fortificatii ce aparau partea de nord a Tarii Romanesti.
Cetatea Poenari este situata la 27 km de Curtea de Arges, pe un mic platou al Muntelui Cetatea, accesibil cu ajutorul a 1.480 de trepte de beton.

Cetatea Poenari este un obiectiv turistic de mare importanta in cheile Argesului, si a intrat in istorie ca cetate construita de insusi Vlad Tepes.
In realitate domnitorul este cel care a refacut cetatea ce poarta numele satului Poenari, aceasta fiind intemeiata cel mai probabil in secolul al XIV–lea, ca loc de adapost, de catre legendarul domn Negru Voda, caruia ii sint atribuite si cele doua semne din preajma virfului de stinca – urme lasate parca de niste incaltari uriase.

In secolul al XIII–lea se gasea doar un turn din piatra bruta, dar, in secolul al XIV–lea, fortificatia a acoperit tot varful de stanca cu ziduri groase din piatra sparta, dublate in partile superioare cu caramida. In edificiu nu se putea refugia decit o garnizoana de vreo 30–40 de soldati, indeajuns insa pentru a suprima miscarile armatei dusmane.

Cetatea Poenari este construita cu o forma alungita, ziduri groase de doi–trei metri si cinci turnuri de aparare: patru rotunde si unul prismatic.

Desi in "Letopisetul Cantacuzinesc" se scrie ca cetatea a fost inaltata la ordinul lui Vlad Tepes care, dorind sa–i pedepseasca pe boieri si pe tirgoveti: "...pe toti i–a dus la Poenari si au tot lucrat la cetate pana li s–au spart hainele dupre ei...", se pare ca acest eveniment se leaga doar de restaurarea ei.

Cetatea Poenari a reprezentat ultimul refugiu al domnitorului inainte de a pleca in Transilvania. Ea s-a numarat printre fortificatiile care au ajutat la victoria finala a romanilor din anul 1462. Lui Vlad Tepes ii revine meritul de a fi intarziat pentru cel putin sapte decenii expansiunea armatelor otomane catre sudul si centrul Europei.

Ultima restaurare a cetatii s-a facut intre anii 1969 si 1972, cand s–au intarit si ridicat zidurile si s–au construit trepte de acces care fac posibila vizitarea in cele mai bune conditii a intregii fortarete.
O scara de beton ajunge de la poalele muntelui, din sosea, pana la ruinele cetatii, si de la inaltimea careia apare una dintre cele mai frumoase privelisti, iar in departare varfurile Fagarasului si tinuturile Iezerului si Papusii.

Ultimele postari

^ Top