English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Complexul Muzeal Golesti

judetul Arges, Muntenia

Telefon0248 266364
AdresaSat Golesti,
Emailcmngolesti@yahoo.com
Persoana de contactFilofteia Pally

Descriere

Complexul Muzeal Golesti este amplasat malul stang al Raului Doamnei, la o distanta de 10 de municipiul Pitesti, pe drumul national D.N. 7 Bucuresti - Pitesti, in comuna Stefanesti.

Ideea infiintarii unui muzeu, intr-o zona cu numeroase traditii istorice cum este cel de la Golesti, a fost pusa in pratica in anul 1958, complexul muzeal ocupand in prezent o suprafata de circa 14 ha si ingloband doua mari sectiuni:

1. Muzeul de Istorie - Etnografie
2. Muzeul viticulturii si pomiculturii in aer liber din Romania


Muzeul de Istorie - Etnografie ilustreaza vizitatorilor patru expozitii permanente: sectiunea de etnografie si arta populara a judetului Arges, sectiunea pedagogica (scoala din Golesti); expozitia memoriala Conacul Golestilor; sectiunea de istorie a Golestilor.

Casa Golestilor a fost construita in anul 1640 de catre mesterul Stoica, cu sprijinul lui Stroe Leordeanu, casatorit cu Visa din Golesti; trebuie amintit ca boierii Golesti au stapanit case in Campulung si in Bucuresti si au ctitorit Manastirea Vierosi-Fagetu (comuna Colibasi), Manastirea Valea (comuna Titesti) si biserica din Golesti.

Intre anii 1942-1943, s-au facut numeroase renovari, in conac aranjandu-se un muzeu. Expozitia memoriala cuprinde mobilier de epoca, carti si alte obiecte, tablouri care au apartinut Golestilor si rudelor lor apropiate: dr. Carol Davila, casatorit cu Ana Racovita, fiului lor, dramaturgul Alexandru Davila.

Al doilea muzeu este cel al viticulturii si al pomiculturii in aer liber din Romania, si a fost inaugurat in anul 1966, intinzandu-se pe o suprafata de 10 ha. Acest muzeu se numara printre muzeele specializate si este vazut drept unul dintre cele mai mari si mai importante muzee etnografice din Romania, unic in Europa prin profilul tematic. Specificul acestuia consta in organizarea sa in doua sectoare complementare.

Cel mai important sector este reprezentat de locuintele taranesti, aduse din principalele zone pomicole si viticole ale tarii, structurate in forma unui sat romanesc, avand biserica in centru, cu han, fantani si troita la intretaiere de drumuri.

Fiecare gospodarie viticola sau pomicola cuprinde pe langa casa de locuit, dependintele, uneltele de lucru si instalatiile ce tin de ocupatiile principale si conexe: cresterea animalelor, agricultura, albinaritul etc.

Muzeul inglobeaza un patrimoniu de mare valoare, compus din aproximativ 32.000 de obiecte muzeale si peste 130 de obiective de arhitectura taraneasca din secolele XVIII, XIX si XX.

Program de vizitare:
Vara: zilnic intre orele 9 si 18 Vara (luni inchis)
Iarna: zilnic intre orele 8 si 16 Vara (luni inchis)

Ultimele postari

^ Top