English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Gradina Botanica

Bucuresti, Muntenia

Telefon021 4109139
AdresaSos. Cotroceni, 32

Descriere

Amplasata in apropierea Palatului Cotroceni, Gradina Botanica din Bucuresti reprezinta pentru capitala una din atractiile turistice pentru cei pasionati si iubitori ai frumosului si utilului.

Gradina Botanica din Bucuresti este opera Pr. Dr. Dimitrie Brandza si arhitectului peisagist Fuchs, originar din Bruxelles, care in 1884 hotarasc stabilirea gradinii in locul unde se afla si acum.

In anul 1891, odata cu inaugurarea serelor si a cladirii Institutului Botanic( bombardata in 1944), se finalizeaza amenajarea Gradinii Botanice.

In perioada celor doua razboaie mondiale, Gradina Botanica se degradeaza datorita stabilirii trupelor de ocupatie in incinta ei dar si datorita numeroaselor bombardamente ce au avut loc.

In perioada 1960-1989, Gradina Botanica a fost refacuta in detaliu, ramanand pana in prezent un loc linistitor, de meditatie, ce incanta ochiul prin armonia cu care se imbina multitudinea de plante cultivate.

Muzeul Gradinii Botanice, aflat intr-o cladire ce impresioneaza prin stilul arhitectural brancovenesc, detine o colectie ampla de flore, amenajate in 20 de camere.

In colectia muzeala se regasesc planse pictate, fructe, seminte, fragmente de plante uscate sau conservate in formol, ce sunt expuse dupa criterii ecologice, sistematice si functionale.

Salile muzeului se impart in : flora Deltei Dunarii, flora de campie, de deal, de munte.
Muzeul  Gradinii Botanice atrage atentia vizitatorului cu ajutorul biotopului de turbarie, a unor diorame cu imagini din delta si o "pestera".

Pe langa numeroasele specii de plante ce apartin diferitelor flore, muzeul Gradinii Botanice pune la dispozitia vizitatorului manuscrise, aparate de cercetare vechi legate de domeniul botanicii, o colecte de piese de artizanat din materiale vegetale si o colectie de mostre de lemn de arbori si arbusti indigeni si exotici.

In Gradina Botanica se regasesc: sectorul plantelor ornamentale, grupe geografice (plante rare din flora Romaniei, plante din zona mediteraneana), sectorul flora Dobrogei, cascada, gradina italiana, rozariu, sectorul plante utile, sectorul "sistemul plantelor", arboret - dendrariu si amplul complex de sere.

Complexul de sere reprezinta principalul punct de interes turistic al gradinii, loc ce atrage prin frumusetea plantelor exotice din toate regiunile calde ale globului.  Acestea sunt grupate in opt compartimente, dupa conditiile lor de viata. Fiecare planta are o mica descriere referitoare la denumirea stiintifica, populara, provenienta si raspandirea ei.

Ultimele postari

^ Top