English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Manastirea Brazi

judetul Vrancea, Moldova

AdresaLoc. Panciu,

Descriere

Manastirea Brazi este o manastire de cult ortodox si cu obste de maici din zona Vrancei. Aceasta se situeaza la aproape un kilometru sud-vest de orasul Panciu, sub Dealul Neicului, pe malul drept al micului parau Haulita. In apropierea asezamantului monahal, se afla satele Crucea de Jos, Crucea de Sus, Straoane si Muncelu, atestate documentar, inca din secolele XV-XVI, ca sate razesesti.

Traditia locala, neatestata in documente istorice, spune ca, inca din timpul Sfantului Voievod Stefan cel Mare (1457-1504), aici era un schit sihastresc in care traia pustnicul Gheorghe. Dar mentionat in documente, este faptul ca viata acestui sfant lacas a inceput in secolul XVII, in vremea domniei lui Stefan cel Mare.

Pe la mijlocul acestui veac, doi calugari sihastri, Sava si Teofilact, au infiintat la Brazi primul lacas: o bisericuta subterana, care a dainuit pana astazi, si un bordei pentru adapost si loc de odihna. Schitul Brazi a fost desfiintat in anul 1959, de catre fostul regim, dupa care, in anul 1980, unii locuitori de la marginea Panciului au distrus pana la temelie tot asezamantul manastirii, luand materialele de constructie. In locul schitului mai ramasesera un maidan de moloz si maracini. In 1990, a fost resfintit locul pe care doua calugarite curajoase hotarasera sa refaca din nimic, Manastirea Brazi de altadata.

In primi 5 ani s-au ridicat doua corpuri de bloc perpendicular unul pe altul pentru chilii, staretie, bucatarie, trapeza, un frumos paraclis lipit de cladirea chiliilor si in care se intra in pridvorul lui direct din veranda cladirii chiliilor. Toate constructiile sunt din zid si acoperite cu tabla galvanizata. Paraclisul a fost sfintit la 25 aprilie 1995, iar in anul 1996 s-a inceput ridicarea unei biserici mari din zid.

Pictura paraclisului a fost realizata de catre pictorul preot Petre Brasoveanu (Sfantul Altar) si a diaconului Sibiescu Gabriel (naosul si pronaosul), in perioada dintre anii 1994-1995. Paraclisul este structurat in altar, naos si pronaos. Catapeteasma este realizata din lemn, cu o sculptura foarte frumoasa, la fel ca si stranele. Are o turla mare deschisa pe naos, de forma octogonala, imbracata cu tabla in solzi; in interior turla este de forma circulara.

In anul 2003, la initiativa si interventiile Episcopului Epifanie, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat canonizarea Sfantului Ierarh Mucenic Teodosie de la Manastirea Brazi, impreuna cu cea a Sfantului Cuvios Vasile de la Manastirea Poiana Marului.

Manastirea Brazi a reprezentat o vatra de cultura si spiritualitate romaneasca, are un loc al ei si in vastul taram al literaturii bisericesti si cel al literaturii romane. Aici, preotul Gala Galaction - Grigore Pisculescu, scriitor si profesor universitar, si preotul Vasile Radu - profesor universitar la Facultatea Teologie Ortodoxa din Bucuresti - au tradus in romaneste "Sfanta Scriptura", in linistea de la Schitul Brazi, dinainte de anul 1940.

Langa biserica veche a Schitului Brazi, care nu mai exista, a fost inmormantat in anul 1925, la dorinta lui, scriitorul Ioan Slavici, care-si traise ultimii ani din viata la Panciu, in casa fiicei sale, unde a scris o parte din "Amintiri" si unele dintre nuvelele si romanele sale. Dupa anul 1960, in urma desfiintarii asezamantului monahal, ramasitele pamantesti ale scriitorului Ioan Slavici au fost stramutate in cimitirul orasului Panciu.

La Manastirea Brazi, egumenul Dimitrie a infiintat o scoala de cantari bisericesti pentru calugarii si fratii din schit, iar mai tarziu, pana in anul 1959 a functionat aici o scoala monahala. Actualmente, la Manastirea Brazi traiesc douazeci de calugarite si surori, aici fiind o adevarata oaza de spiritualitate a judetului Vrancea si a intregii noastre Eparhii.

Ultimele postari

^ Top