English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Manastirea Plumbuita

Bucuresti, Muntenia

Telefon021 2410546
AdresaPlumbuita, 58

Descriere

Manastirea Plumbuita a fost ctitorita in timpul voievodului Petru Voda cel Tanar (1559-1568), fiul lui Mircea Ciobanul si al Doamnei Chiajna, si terminata de domnitorul Mihnea Turcitul.

Lacasul de cult are in apropierea sa Turnul clopotnita, Casa Domneasca si Chiliile.
Casa Domneasca este in prezent muzeu ce cuprinde o colectie de obiecte bisericesti si picturi murale originale.

Manastirea Plumbuita
poarta hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, este de religie ortodoxa si se gaseste pe un deal de pe malul drept al raului Colentina din Bucuresti.

Manastirea a fost ctitorita la data de 1 iulie 1564, si istoria ei poate fi considerata una zbuciumata cu numeroase evenimente ce fac acest lacas de cult sa ramana unul deosebit.

In 1585, domnitorul Mihnea Turcitul inchina manastirea Plumbuita celei de pe muntele Athos, manastirea Xiropotamu.
In anii 1595 si 1914 biserica ajunge intr-o stare avansata de degradare datorita unor mari distrugeri si unui incendiu de proportii.

Biserica este rectitorita in anul 1647, la cererea domnitorului Matei Basarab, de data asta urmandu-se modelul manastirii lui Radu cel Mare de la Dealu, pentru a onora victoria din 1632 a romanilor impotriva turcilor.

Odata cu aceasta a doua rectitorie, manastirii Plumbuita i se adauga Casa Domneasca, si este intarita cu ziduri mari de aparare.

Intre 1802-1806, se construieste turnul clopotnita de catre egumenul Dionisie din Ianina
dupa ce vechea clopotnita fusese daramata in timpul unui cutremur din 1802.
Manastirea a primit numele de Plumbuita de la localnici, datorita acoperisului ce a fost multa vreme din tabla de plumb.

Biserica manastirii, rectitorita de domnitorul Matei Basarab in anul 1647, are plan triconc, cu turla pe naos, si detine caractere arhitecturale tipic zonei Muntenia, cat si ancadramente de tip gotic la ferestre, care evidentiaza influenta arhitecturii moldovenesti.

Casa Domneasca are arcade pe masive de zidarie la parter si numeroase arcade, sustinute de coloane cilindrice, la etaj. Acest obiectiv turistic este unul din rarele exemplare de arhitectura civila anterioara secolului al XIX-lea care se pastreaza in Bucuresti.

Turnul-clopotnita este inclus in zidul de incinta, in jumatatea laturii sudice a acestuia.
Tunelul intrarii strapunge nivelul superior si are deasupra sa camera clopotelor.

Atelierele au fost mutate temporar in comuna Popesti-Leordeni. In incinta manastirii functioneaza un cabinet medical si o farmacie, infiintate si sustinute cu ajutorul sponsorilor, unde populatia cu venituri mici beneficiaza, in limita posibilitatilor, de asistenta medicala si medicamente gratuite.

Manastirea Plumbuita are in prezent o obste formata din 6 calugari, care se afla sub ocrotirea duhovniceasca a Parintelui Arhimandrit Visarion Marinescu.

Ultimele postari

^ Top