English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul National de Arta al Romaniei

Bucuresti, Muntenia

Telefon021 3133030
021 3155193
AdresaCalea Victoriei, 49-53
Fax021 3124327
Emaillucian@art.museum.ro

Descriere

Muzeul National de Arta al Romaniei prezinta cele mai valoroase si reprezentative lucrari de arta romaneasca si universala din tara.

Muzeul National de Arta al Romanie
i este dispus in urmatoarele galerii:

• Arta Nationala
• Arta Veche Romaneasca
• Arta Romaneasca Moderna
• Desene si Gravuri
• Arta Europeana
• Arte Decorative
• Arta Orientala
• Muzeul Colectiilor de Arta

In anul 2000 s-a deschis in aripa sudica a muzeului Galeria de Arta Europeana. Colectia de pictura a fost compusa din 214 opere de arta ale regelui Carol I la care s-au adaugat tablouri apartinand altor membri ai familiei regale.

In colectia regelui Carol I se gaseau tablouri ale unor mari personaliati in lumea artei precum El Greco, Rembrandt, Bruegel cel Batran, Rubens, Domenico Veneziano.

Dupa anul 1948 colectia a fost marita cu opere de arta provenind din muzee desfiintate si din colectii particulare. O parte din cele mai importante tablouri ale Muzeului Brukenthal din Sibiu au fost transferate dupa cel de-al doilea razboi mondial la Muzeul de Arta din Bucuresti.
In 2006 picturile au fost restituite muzeului sibian .

In prezent in patrimoniul Galeriei se numara apropape 3.000 de lucrari de pictura si sculptura. Lucrarile sunt expuse la etajele I si II. La etajul I sunt dispuse: expozitia de grafica, arta italiana, germana si austriaca. La etajul II: pictura spaniola, flamanda, olandeza si franceza.

Lucrarile Galeriei de Arta Romaneasca Moderna sunt expuse la mezanin si la etajul II in aripa Stirbey.
Mezaninul muzeului cuprinde lucrari ale picturii romanesti timpurii (Nicolae Polcovnicul, Eustatie Altini, Anton Chladek, Niccolo Livaditti, Giovanni Schiavoni, Carol Wahlstein, Constantin David Rosenthal, Ion Negulici, Constantin Lecca, Carol Popp de Szathmary) in mare majoritate portrete ale membrilor familiilor boieresti si cateva peisaje.
Etajul II al muzeului cuprinde o colectie de lucrari prezente in 11 sali.

Exponatele Galeriei de arta medievala romaneasca intregesc cel mai reprezentativ patrimoniu de arta medievala romaneasca, infatisand evolutia artelor in Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania, din secolele X-XI pana in pragul secolului XIX (textile, argintarie si podoabe, mobilier, icoane, manuscrise, ceramica, sculptura, ansambluri de pictura murala, tample si altare poliptice).

Galeria de arta romaneasca moderna insumeaza opere provenite in buna parte din colectiile fostei Pinacoteci a Statului, ale muzeelor Simu, Toma Stelian, Kalinderu, din colectii particulare etc.. Galeria prezinta evolutia picturii si sculpturii romanesti de la sfarsitul secolului XVIII pana la jumatatea secolului XX.

In cadrul Galeriei de arta romaneasca moderna sunt prezentate opere reprezentative din creatia unor importanti artisti romani, precum pictorii Constantin Lecca, Misu Popp, Constantin Stahi, Theodor Aman, Gheorghe Tattarescu, Carol Popp de Szathmari, Sava Hentia, Gheorghe Panaiteanu-Bardasare, Arthur Verona, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Stefan Luchian, George Demetrescu Mirea, Nicolae Vermont, Ipolit Strambu, Apcar Baltazar, Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Camil Ressu, Stefan Dimitrescu, Francisc Sirato, Iosif Iser, Cecilia Cutescu-Storck, Jean Al. Steriadi, Nicolae Darascu, Samuel Mützner, Stefan Popescu, Vasile Popescu, Sabin Popp, Eustatiu Stoenescu, Ion Theodorescu-Sion, M. H. Maxy, Catul Bogdan, Stefan Constantinescu,Lascar Vorel, Alexandru Phoebus, Victor Brauner, Elena Popea, Dimitrie Ghiata, Marius Bunescu, Lucian Grigorescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Henri Catargi, Ion Musceleanu, Aurel Ciupe, Alexandru Ciucurencu, Ion Tuculescu, Corneliu Baba, sculptorii Karl Storck, Ioan Georgescu, Stefan Ionescu-Valbudea, Dimitrie Paciurea, Constantin Brancusi, Frederik Storck, Oscar Spaethe, Cornel Medrea, Oscar Han, Ion Jalea, Gheorghe D. Anghel, Romul Ladea, Mac Constantinescu, Vida Gheza, Constantin Baraschi, Boris Caragea, Ion Vlasiu, Ion Irimescu, Zoe Baicoianu, Ion Vlad, George Apostu.

Galeria de arta europeana este pusa in valoare prin numeroase picturi si sculpturi provenite in cea mai mare parte din colectia regelui Carol I, dar si din muzeele Simu, Toma Stelian, din colectiile prof. Ioan Cantacuzino, prof. George Oprescu etc.

Scolile italiene sunt reprezentate prin lucrari importante de Domenico Veneziano, Giacomo da Ponte Bassano, Antonello da Messina, Lorenzo Lotto; scoala spaniola, prin lucrari de El Greco, Jacopo Robusti Tintoretto, Bartolome Esteban Murillo.

Scoala flamanda
este valorificata prin lucrari de Jan van Eyck, Peter Paul Rubens,Hans Memling, Pieter Brueghel cel Tanar, Jacob Jordaens, Anthonis van Dyck, Frans Snyders, iar din cea olandeza lucrari de Rembrandt, Jan van Goyen.

Scoala rusa
ilustreaza lucrari de Ivan Konstantinovici Aivazowski, iar cea franceza de Camille Pissaro, Auguste Renoir, Paul Signac, Claude Monet, Alfred Sisley.

O alta atractie turistica este reprezentata de colectia de scupltura care aduna piese remarcabile ale unor artisti francezi precum Dalou, Auguste Rodin, Antoine Bourdelle.

Cabinetul de desene si gravuri
ilustreaza un numar impresionant de lucrari de grafica romaneasca si europeana aduse in principal de la muzeul Toma Stelian, dar si din colectii particulare, ca cea a doctorului Ioan Cantacuzino, si din achizitii.

Cabinetul de desene si gravuri insumeaza peste 40.000 de piese, desene originale, litografii, gravuri, afise, creatii ale unor artisti apartinand scolilor romaneasca, franceza, flamanda, italiana, olandeza, germana, engleza, spaniola, etc.

Sectia de arta orientala este reprezentata de lucrari provenite din tari ale Orientului islamic (Turcia si Iran) si ale Extremului Orient (China si Japonia), databile in linii generale intre secolele XVI-XX.

Dintre colectiile de picturi, sculpturi si piese de arta decorativa ale Sectiei de arta orientala se disting: colectia de covoare, broderii si vesminte, ceramica si portelan, sculptura mica in fildes si lemn, colectia de jaduri, armuri si sabii, vase din metal, precum si un mic numar de piese de mobilier.
In cadrul Sectiei de arta decorativa colectia de tapiserii, alaturi de piese de mobilier, argintarie, ceramica, sticlarie.

Ultimele postari

^ Top