English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Muzeul Satului

Bucuresti, Muntenia

Telefon021 2229110
AdresaSos. Kiseleff, 28-30
Fax021 3179068
Emailcontact@muzeulsatului.ro

Descriere

Muzeu Satului a fost creat in 1936, cu sprijinul profesorului Dimitrie Gusti ( 1880-1955), fondatorul scolii romanesti de sociologie.

Muzeul Satului se numara printre primele muzee din lume de acest fel si urmareste sa arate cu ajutorul exponatelor viata taranilor, spiritul de inventivitate, simtul lor artistic.

Astfel scopul principal al Muzeului  Satului este de a reface ambianta fiecarei locuinte, particularitatile gospodariilor taranesti, hambarele, grajdurile si celelalte bunuri gospodaresti, gardurile din lemn, nuiele si chirpici, portile modeste sau impunatoare, mobilierul specific taranesc, uneltele folosite la munca, vasele, covoarele si multe alte obiecte de uz casnic.

In incinta muzeului se afla in jur de 300 de constructii ce descriu diferentele culturale dintre regiunile romanesti.
Din Moldova au fost aduse 10 case, dintre care amintim Straja ( din 1760), si casa si Fundu Moldovei care are foisor si prispa larga.

Printre gospodariile dobrogene de mare interes turistic se numara casa din Ostrov ce are prispa sustinuta de stalpi ornamentati intr-un mod deosebit, casa lipoveneasca(1898) si cherhanaua, ambele din Jurilovca.

Zona Munteniei
este reprezentata prin gospodaria din Chiojdu, construita din bolovani, care are un foisor cu stalpi ciopliti si balustrada din scandura traforata.

Din regiunea Olteniei au fost aduse 2 locuinte arhaice (bordeiele din Draghiceni si Castranova) . Aici se impune si casa din Curtisoara, cu o constructie specifica zonelor de deal.

Transilvania este reprezentata de numeroase case dintre care : casa din Salciua ( Tara Motilor) cu acoperis enorm de paie, casa din nuiele lipite cu lut din Dumitra, casa din Dragus frumos ornamentata ( stergare, ceramica smaltuita, paretare, etc).

Moara de vant din Dobrogea, atelierul de olarie din Horezu, pivele si valtori actionate de apa sunt cateva din instalatiile tehnice din incinta muzeului Satului.

Cu ajutorul expozitiilor ce contureaza arhitectura si tehnica populara romaneasca, muzeul Satului isi propune si reuseste sa prezinte vizitatorilor, imaginea unui sat sinteza al Romaniei scotandu-i in evidenta orginalitatea, reprezentativitatea , unitatea si diversitatea sa.

Colectia ampla de obiecte etnografice a fost dispusa dupa principiul unitatii in diversitate si astfel s-au pus in valoare diferentele etnice intre zonele geografice precum si combinarile dintre cultura populara romaneasca si cea a minoritatilor nationale.

Minoritatile nationale sunt reprezentate in muzeu prin gospodarii de secui din Bancu, jud. Harghita si de lipoveni din Jurilovca, jud. Tulcea.
Muzeul Satului aduna, cu ajutorul expozitiilor in aer liber, o adevarata istorie si descriere a vechilor asezari satesti din Romania.

Organizarea in aer liber a muzeului a avut la baza mai multe principii :
I. Principiul istoric - este reprezentat habitatul traditional in dezvoltarea sa spatiala, intre sec. al XVII-lea si inceputul sec. al XX-lea;
II. Principiul geografic - vizita in muzeu permite cunoasterea comparativa a arhitecturii traditionale, monumentele fiind grupate pe provincii istorice (Transilvania, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova);
III. Principiul autenticitatii - toate constructiile sunt originale, desfacute piesa cu piesa, transportate in conditii deosebite si remontate in muzeu, reconstructia interioarelor respectand in general o viziune de sinteza, specifica secolului al XIX-lea.

Orar vizitare expozitie aer liber
Luni - Duminica: 9:00 - 17:00

Orar vizitare sala de expozitii "Gheorghe Focsa"

Luni, Marti: Inchis
Miercuri -Duminica: 9:00 - 17:00

ACCES GRATUIT : prescolari, veterani, persoane cu dizabilitati, membri ICOM, ICOMOS, specialisti din muzee si din Ministerul Culturii si Cultelor.

Casele de bilete si standul muzeului se inchid cu 30 de minute inaintea programului de vizitare.
Biletul de intrare este valabil intreaga zi.

Ultimele postari

^ Top