English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Statiunea balneara Geoagiu Bai

judetul Hunedoara, Transilvania

AdresaLoc. Geoagiu Bai,

Descriere

Statiunea balneara Geoagiu Bai este amplasata in apropierea comunei cu acelasi nume, la o altitudine de 350 m, in zona deluroasa din partea de sud-est a Muntilor Apuseni. Baile Geoagiu mai poarta numele de Thermae Germisara, denumire data inca de pe vremea romanilor. Cuvantul pare sa fie de origine daca (germ = cald si sara = apa).

La locul numit "Cetatea Ursilor", pe dealul Pedeapsa, se afla o asezare civila (pagus) dezvoltata in jurul bailor (Therme Dodonae).
Relicvele si urmele arheologice gasite in interiorul bailor evidentiaza o exploatare ampla si permanenta in perioada romana.
Este amintit un monument gasit in 1939 pe locul bazinului mare, ce insumeaza un altar cu o inscriptie si o statueta, dedicate zeilor Aesculap si Hygeea de catre P. Furius Saturninus, guvernator al Daciei pe la 161 e.n., drept multumire pentru insanatosirea sa.

Folosirea apelor termale de la Geoagiu Bai a fost amintita si in 1531 cand regele Ioan Zapolya secularizeaza Geoagiu "ca avere manastireasca impreuna cu cele 18 sate si baile". Odata cu unirea Transilvaniei cu Romania, statiunea balneara Geoagiu Bai se dezvolta, in 1935 aparand bazinul mic, iar in 1939 bazinul mare, numeroase hoteluri, magazine si restaurante.

Apa izvoarelor de la Geoagiu este de natura calcaroasa, termala si feruginoasa, cu o temperatura de 33ºC si se numara printre apele oligometalice mezotermale. Apele din statiune sunt folosite atat in cura interna, cat si sub forma de bai pentru afectiuni reumatismale, paralizii etc. Namolul feruginos gasit aici este utilizat in scop terapeutic.

In cura externa sunt tratate afectiuni reumatismale degenerative, inflamatorii, afectiuni asociate (boli dermatologice, nevroze astenice, boli profesionale), afectiuni ale sistemului nervos periferic. In cura interna se pune accentul pe ulcer, afectiuni gastrice, afectiuni cronice, hepato-biliare, colite, afectiuni asociate (endocrine, de nutritie, metabolice), afectiuni ale aparatului renal.

In bazele de tratament sunt folosite proceduri moderne de tratament:
• hidro-kinoterapie
• hidro-electrofototerapie
• termoterapie
• bai de plante
• impachetari cu namol si parafina
• bai termale
• masaj
• gimnastica medicala

Statiunea balneara Geoagiu Bai are in incinta sa patru baze de tratament si astfel pot fi primiti pana la 1500 turisti pe serie.
In statiune se gasesc trei bazine cu apa termala, din care unul de dimensiuni olimpice, amenajate in cadrul strandului. Acesta are inclus servicii de alimentatie, masaj, discoteca, etc. In timpul verii, programul strandului este de luni pana duminica intre orele 9.00 – 18.00, iar vineri si sambata intre orele 23.00 – 03.00 se organizeaza discoteca si spectacole.

Cai de acces
pe calea ferata:
• statia de destinatie Geoagiu Halta (opriri doar pentru personale)
• pentru accelerate sau trenuri rapide, statii de legatura la Deva, Simeria, Orastie, Teius, Alba Iulia, Vintu de Jos (liniile 200 – 200 A, in "Mersul Trenurilor").
pe sosea:
• dinspre Deva, pe drumul judetean modernizat Simeria – Rapolt – Geoagiu
• pe DN7 pana la intersectia cu Geoagiu Halta


Ultimele postari

^ Top