English
Contact
Adauga la Favorite
Comunitate
Informatii turistice
Despre Romania
Acasa

2120 locatii

Obiective turistice

0  rezultate
 
Lista rezultatelor
 

1-6 / 2120 »

Cetatea Sighisoara

Sighisoara, judetul Mures

Sighisoara este o cetate medievala cu ansambluri arhitecturale realizate in stilul gotic rural, dar si in stilurile renascentist si baroc, care sunt rezultatul unui efort constructiv aparut mai tarziu [citeste mai mult]

Cetate, Categoria: Istoric
8 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Barsana

judetul Maramures, Maramures

Manastirea "Soborul Sfintilor 12 Apostoli' din Barsana este o manastire de maici, situata la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmatiei, la iesirea din Barsana, spre podul Slatioarei, unde [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios | Biserica, Categoria: Religios
21 x Imagini
6 x Filme
UNESCO

Manastirea Voronet

Gura Humorului, judetul Suceava

Ctitorita de catre Stefan cel Mare, Biserica Manastirii Voronet cu hramul "Sf. Gheorghe" este o sinteza de elemente bizantine si gotice, realizata intr-o maniera proprie. Avand o ingeniozita [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
18 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA)

Delta Dunarii, judetul Tulcea

Odata cu aderarea Romaniei la Conventia de la Ramsar in 1991, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (DDBRA) a fost recunoscuta ca zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor [citeste mai mult]

Parc, Categoria: Natura
12 x Imagini
0 x Filme
UNESCO

Manastirea Humor

Gura Humorului, judetul Suceava

Situata la o distanta de 5 - 6 km de Gura Humorului, Manastirea Humor este una dintre cele mai vestite ctitorii ale evului mediu romanesc. Aceasta a fost zidita in anul 1530 de catre Toader Bubuiog, [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
7 x Imagini
2 x Filme
UNESCO

Manastirea Hurezi (Horezu)

Horezu, judetul Valcea

Manastirea Hurezi este considerata cel mai maret si vast complex de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca, reprezentativ pentru stilul brancovenesc. Se localizeaza in nordul judetului Valce [citeste mai mult]

Manastire, Categoria: Religios
9 x Imagini
1 x Filme
UNESCO

Universitatea Babes-Bolyai

Cluj-Napoca, judetul Cluj

Telefon0264 405300
AdresaMihail Kogalniceanu, 1
Emailstaff@staff.ubbcluj.ro

Descriere

Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB) este o institutie de invatamant superior de stat, cea mai mare si mai complexa universitate din tara, din punctul de vedere al numarului de studenti, de peste 45.500, dar si al diversitatii specializarilor oferite, in numar de 105.
De asemenea, Universitatea "Babes-Bolyai" se evidentiaza prin caracterul multicultural. Dintre cele 21 de facultati ale universitatii, 19 ofera programe de studii in limba romana, 17 in limba maghiara, 10 in limba germana si 2 in limba engleza.
In facultatile de Teologie Reformata si Teologie Romano-Catolica, programele de studii se desfasoara numai in limba maghiara.

Specializarile oferite: 98 in limba romana, 52 in limba maghiara, 14 in limba germana si 4 in limba engleza.
Acelasi caracter multicultural se gaseste si in cadrul programelor postuniversitare sau in cadrul studiilor de scurta durata, desfasurate in cele 18 colegii universitare din Transilvania ce apartin de UBB.
Denumirea universitatii provine de la doi renumiti oameni de stiinta ai Transilvaniei: omul de stiinta roman Victor Babes si matematicianul maghiar Bolyai János.

In anul 1938 la Universitatea din Cluj erau inscrisi 3.094 de studenti in patru facultati si noua specializari, iar in anul 1971 Universitatea Babes-Bolyai atinsese cifra maxima in dezvoltarea ei postbelica, avand 14.438 de studenti in opt facultati.
Dupa o perioada de decadere, in anul 1992 Universitatea Babes-Bolyai si-a reconstituit structura de specializari pe care le-a avut in perioada anterioara de maxima dezvoltare. Numarul de studenti a atins atunci 12.247 de persoane, care studiau in cadrul a 11 facultati si 55 de sectii de specializare, fiind asistate de 826 de cadre didactice.

Din anul 1993
s-a desfasurat cea mai cuprinzatoare si mai intensa dezvoltare din istoria universitatii clujene.
In prezent este cea mai variata ca si specializari si cea mai complexa institutie de invatamant superior din Romania.
In anul 1996
a inceput ridicarea Noului Campus, iar in anul 1999 a debutat constructia Noului Complex de hoteluri studentesti al universitatii.
In anul 2004 Universitatea Babes-Bolyai a atins cel mai mare nivel de dezvoltare din istoria universitatii clujene.

Hotararile de transformare a Universitatii Babes-Bolyai intr-o universitate de referinta a Europei Centrale si Rasaritene (1994), de angajare intelectuala, civica si morala in pentru democratizare si integrare euroatlantica (1993), de crestere intensa a investitiilor in infrastructura (1996), de restructurare in profil multilingual si multicultural (1995), de transformarea ei intr-o institutie relevanta pentru sistemul international al universitatilor (2000), de infruntare cu noile initiative ale conditiilor globalizarii (2003), au fost unele dintre deciziile de mare importanta pentru profilarea actuala a Universitatii Babes-Bolyai.

Ultimele postari

^ Top